22 november 2014 In de media

AZ dankt Esteban na zege op Vitesse

AZ heeft in een boeiend gevecht een gelukkige 1-0-overwinning behaald op Vitesse, dat daarmee geen beloning kreeg voor het goede spel.
AZ-doelman Esteban was schier onpasseerbaar. Matchwinner werd spits Aron Jóhannsson.

Vanaf de aftrap ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, waarin beide ploegen elkaar met goed voetbal bestookten. Celso Ortiz en Nemanja Gudelj zetten bij AZ op het middenveld de lijnen uit, Davy Pröpper en Marko Vejinovic deden dat bij Vitesse.

In het soms in hoog tempo op en neer golvende duel nam AZ na bijna een kwartier de leiding. Thom Haye brak uit op links, waarna spits Aron Jóhannsson de prima voorzet met een krachtige kopbal in het openingsdoelpunt omzette. Dik tien minuten later verzuimde de jeugdige Dabney dos Santos de marge te verdubbelen. Hij kopte van dicht bij net naast.

Vitesse kreeg voor de rust ook mogelijkheden op een treffer. Twee hoekschoppen van Vejinovic brachten de defensie van AZ in grote problemen en doelman Esteban had moeite met een schot van Bertrand Traoré. Aan de andere kant moest keeper Eloy Room, vervanger van de aan een teen geblesseerde Piet Velthuizen, gestrekt naar de hoek bij een hard schot van de uitblinkende Haye.

In de tweede helft zocht Vitesse nadrukkelijk de aanval. Invaller Zakaria Labyad zorgde voor nog meer offensieve impulsen. De verdediging van AZ gaf echter weinig weg en kon als het echt moeilijk werd leunen op doelman Esteban. De goalie verwerkte schoten van Abiola Dauda en Traoré uitstekend.

AZ worstelde zich nog maar sporadisch onder de druk uit. Voorin was het, zeker na het uitvallen van Haye, te veel afhankelijk van Jóhannsson. De spits kreeg echter enerzijds te weinig bruikbare toevoer vanaf het middenveld en zat anderzijds in de tang bij de verdedigers van Vitesse. Ondertussen bleef Vitesse jagen op de verdiende gelijkmaker. Zonder succes, want ook in de turbulente slotfase bleef Esteban onpasseerbaar.
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: