18 april 2018 In de media

AZ en Vitesse scoren flink in doordeweekse wedstrijd

AZ heeft de laatste horde richting de bekerfinale genomen. In een waar doelpuntenfestijn werd Vitesse, dat vorig seizoen de opponent was in de eindstrijd om de KNVB Beker, aan de kant gezet: 4-3.
Alireza Jahanbakhsh was met drie doelpunten de grote man aan Alkmaarse zijde en zet een grote stap richting de topscorerstitel. In dat klassement staat hij nu bovenaan met achttien treffers.

De nummers drie en zeven van de Eredivisie vermaakten het publiek van het begin tot het eind. Wout Weghorst opende al vroeg de score, waarna Jahanbakhsh deze verdubbelde. Een walk-over leek in de maak, maar Vitesse knokte zich knap terug en kwam via Bryan Linssen en Tim Matavz weer op gelijke hoogte. Voor de Arnhemmers was de confrontatie van groot belang in de strijd om deelname aan de play-offs, waarin zij stevige concurrentie ondervinden.

Om de zevende plaats vast te houden, zal Vitesse nog alle zeilen moeten bijzetten. Een resultaat tegen AZ was gewenst, maar dat kwam er niet. De 3-2 van Jahanbakhsh op slag van rust en de 4-2 van dezelfde spits, waarbij doelman Jeroen Houwen niet vrijuit ging, leken de wedstrijd in het slot te gooien. Mason Mount bracht de spanning vervolgens opnieuw terug, maar zijn aansluitingstreffer kreeg geen vervolg. AZ kreeg de betere mogelijkheden, maar verzuimde het te beslissen. Hierdoor bleef het tot en met de blessuretijd spannend in het AFAS Stadion.

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: