30 augustus 2019 In de media

AZ-trainer Arne Slot: ‘Vizier op Vitesse’

Na een hectische EL-avond in Brussel keerde de AZ-selectie vrijdag terug in Alkmaar. Daar werd getraind en blikte trainer Arne Slot vooruit op het Eredivisie-duel met Vitesse, zondag in Arnhem. “Een mooie krachtmeting.”
"We zijn weer in Alkmaar en dat voelt lekker na de overwinning van gisteravond", zei Slot voor de camera van AZ TV. "We hebben het feestje eerst gevierd met de supporters, vervolgens met de spelers en staf. Vandaag hebben we de Europa League-loting in de bus bekeken."

Tot de verbeelding
Die loting koppelde AZ aan Manchester United, Partizan en Astana. "Als je drie voorrondes overleeft, dat hoop je er in ieder geval één tegenstander bij te hebben die echt tot de verbeelding spreekt. Dat is met United zeker gelukt."

Analyseren
"We snappen allemaal dat Manchester United een enorm sterke tegenstander is. De andere twee teams zijn iets onbekender en gaan we de komende tijd analyseren om te bekijken of wij echt een rol van betekenis gaan spelen in deze poule."

Vizier op Vitesse
Slot richtte de blik ook direct weer op Vitesse. "We kennen nu onze tegenstanders in de Europa League en dat is gelijk een mooie afsluiting van gisteravond. Het vizier moet nu, hoe hard dat misschien ook klinkt, gelijk weer op Vitesse."

Uitdaging
"Vitesse brengt altijd veel aanvallend ingestelde spelers op het veld. Dat is hun kracht én hun zwakte. Ze scoren makkelijk, maar zijn daardoor mogelijk ook verdedigend kwetsbaar. Voor ons wordt het een mooie uitdaging om dominant te zijn en hen veel te laten verdedigen."

Mooie krachtmeting
De oefenmeester verwacht een spannende strijd in de Gelredome. "Vitesse is goed aan het seizoen begonnen en hebben acht punten tegenover zeven voor ons. Het is voor ons dus zaak zondag goed voor de dag te komen. Dit wordt een mooie krachtmeting in de Nederlandse competitie."

Krachtsinspanning
De selectie lijkt de 120 minuten voetbal in Brussel goed verteerd te hebben, al is dat volgens Slot nog even afwachten. "Het was donderdag een enorme krachtsinspanning. Hoe de spelers hiervan hersteld zijn moet vandaag en morgen blijken.

Interview na 1.40 min over AZ – Vitesse
 

AZ / Foto’s SV

Hoofdsponsor: