30 maart 2012 In de media

AZ met veel zelfvertrouwen naar Arnhem

AZ kan zondag tegen Vitesse een nieuwe stap zetten naar de landstitel. De Alkmaarders hebben veel complimenten gekregen voor hun prestatie van donderdag.
In eigen stadion wist de ploeg van Gertjan Verbeek knap van Valencia te winnen: 2-1. De nummer drie van Spanje had vaak geen antwoord op het combinatievoetbal van AZ, dat via Brett Holman en Maarten Martens zeer fraai scoorde. Donderdag is de return in Mestalla.

Cruciale periode
Nu eerst weer alle ogen op de competitie. AZ gaat zondag op bezoek bij Vitesse, de nummer zeven van de Eredivisie. De Arnhemmers zijn eigenlijk ‘the best of the rest’ met 41 punten, terwijl de top zes dicht bij elkaar ligt. Vorig seizoen werd het in de Gelredome 1-1 en dat is voor AZ deze keer niet genoeg.

Na 27 competitieduels staan de Alkmaarders nog altijd bovenaan, maar de voorsprong op Ajax is slechts één punt. Na de komende wedstrijd breekt een belangrijke periode aan. Op woensdag 11 april komt FC Twente namelijk op visite en drie dagen later speelt AZ een uitwedstrijd tegen PSV.

Indruk in Europa
AZ reist door de zege op Valencia met veel zelfvertrouwen naar Arnhem. “Ik denk dat we vandaag top waren. Dat moest ook als we een goede uitgangspositie wilden hebben voor de return. Het is alleen jammer van de tegengoal. Maar we hebben laten zien dat we twee keer tegen ze kunnen scoren en dat kan uit ook”, reageerde Verbeek over het duel van donderdag.

De vraag is natuurlijk of de Europa League de Alkmaarders opnieuw punten zal kosten in de Eredivisie. AZ verloor dit seizoen vijf competitieduels en drie daarvan werden kort na een Europese wedstrijd gespeeld. Bovendien ging het telkens om een uitwedstrijd (tegen sc Heerenveen, NAC Breda en FC Utrecht).

Vitesse op koers
Tegenstander Vitesse zal zondag om 16:30 uur dus ongetwijfeld zeer gemotiveerd aan de aftrap staan. De ploeg van John van den Brom heeft iets goed te maken na de 3-1 nederlaag van vorige week tegen Roda JC. Daarvoor hadden de Arnhemmers drie duels op rij gewonnen, waarmee het zich enigszins herstelde van een slechte reeks. In de eerste zeven wedstrijden na de winterstop pakte Vitesse maar drie punten.

Ondanks die zwakke reeks staat de Gelderse club er nog steeds goed voor. Met vier punten voorsprong op Roda JC en zes op FC Groningen heeft Vitesse goede papieren om de play-offs voor Europees voetbal te halen. Het elftal van Van den Brom zal zich zondag willen revancheren van de 4-0 nederlaag van eerder dit seizoen in Alkmaar.

Goal

Hoofdsponsor: