31 oktober 2011 In de media

Büttner: “Dit zijn de mooiste wedstrijden”

Alexander Büttner speelde afgelopen zondag zijn eerste wedstrijd ooit op De Vijverberg. De linksback boekte met Vitesse een 0-1 overwinning op De Graafschap, de club uit zijn geboorte- en woonplaats.

Drieënhalf jaar geleden debuteerde Büttner in de hoofdmacht van Vitesse. Pas afgelopen zondag mocht hij in Doetinchem aantreden. "Of ik was geblesseerd, of gepasseerd", blikt hij terug in gesprek met De Gelderlander. "Vorig jaar speelde Luca (Caldirola, red.) voor mij. Dit zijn juist de mooiste wedstrijden, als het publiek tegen je te keer gaat."

Büttner werd door aanhangers van De Graafschap uitgemaakt voor ‘landverrader’. "Juist mooi, daar word ik alleen maar sterker van. Ik laat mij echt niet van de wijs brengen. Het ging lekker, ik had een paar assistjes op Bony, maar hij maakte ze niet af."

De verdediger betreurt dat de aanvallers door egoïsme kansen verprutsen. "Dat irriteert ja, ze moeten elkaar de bal gunnen, een keertje breed leggen. Het is niet makkelijk voetballen hier, op een klein veld en een tegenstander die erop klapt. Maar we hebben wel verdiend gewonnen."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: