14 mei 2012 In de media

Büttner is Vitesse ontgroeid

Alexander Büttner dreigt Vitesse in rap tempo te ont­groeien. De linksback in vorm speelde gisteren ijzersterk in de ge­wonnen derby (2-0) tegen NEC.
Met die winst plaatsten Büttner en Vitesse zich voor de finale van de play-offs; tegen RKC.

Voor Büttner had de middag een mindere bijwerking. Hij mist nu een trainingsstage met de voorse­lectie van Oranje, vandaag en mor­gen in Hoenderloo.

Büttner kampte na afloop van de gewonnen derby met gemengde gevoelens. „Ik wil natuurlijk graag met Oranje trainen. Het is gewel­dig dat ik ben opgeroepen. Maar ik hou mij nu met Vitesse bezig. Wij willen Europees voetbal halen. En natuurlijk denk ik wel aan Oranje en het EK, dat zou pas echt een droom zijn.”

Met Vitesse bereidt hij zich de ko­mende dagen voor op het twee­luik met RKC, in plaats van zich vandaag in Oranje te hullen. „Ik werd gebeld door Hans Jorritsma (teammanager Oranje, red.) dat ik mij om één uur voor de lunch kon melden en daarna de maten voor de kleding moet laten opmeten. Trainen wordt niks, maar ik ga wel even naar Hoenderloo. Of ik mij officieel moet afmelden, weet ik niet. Volgens mij wijst dat zich vanzelf wel”, lachte Büttner na de tweede spectaculaire Gelderse der­by in vier dagen.

Büttner was zowel verdedigend als aanvallend in vorm. Die vorm deed bondscoach Bert van Mar­wijk besluiten de 23-jarige Doetin­chemmer als vervanger van PSV’er Erik Pieters voor Oranje op te roe­pen. Büttner kwam in het verle­den uit voor Jong Oranje. Hoe lang hij nog voor Vitesse uit­komt, blijkt plots een grote vraag. De Arnhemse club heeft een verbe­terde aanbieding tot 2015 in petto. Büttner ligt nog een jaar vast, maar schermt inmiddels met se­rieuze belangstelling. „Er zijn veel clubs geïnteresseerd en sommige concreet. Maar ik wil mij daar nu niet mee bezig houden. Alles is open, Vitesse gaat ook nog een aanbieding doen. Daar wachten wij op”, zei de speler, die ook op het lijstje van Ajax voorkomt, zo bekende trainer Frank de Boer vo­rige week. „ Ik heb het ook goed naar mijn zin bij Vitesse, we heb­ben een fantastische trainer en we kunnen Europees voetbal halen.”

Büttner speelde gistermiddag onge­wild een hoofdrol in een curieus incident. Vitesse kreeg een straf­schop en Büttner meldde zich voor zijn klusje tot aanvoerder Gu­ram Kashia zich bij hem vervoeg­de met het verzoek Jonathan Reis de strafschop te laten nemen als stimulans voor zijn herstel.

Büttner reageerde afwijzend: „ Om­dat ik helemaal niet snapte wat de bedoeling was. Maar als ik het ie­mand gun, is het Jonathan na zijn zware blessure.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: