16 januari 2011 In de media

Babangida: ik teken bij Vitesse

Haruna Babangida gaat snel een contract tekenen bij Vitesse. Dat zegt de speler zelf. Zaterdag zou al zijn afgesproken op het trainingskamp in Belek dat de Nigeriaan blijft. Babangida (28) bevestigde dat het om minimaal een half jaar gaat. “Ik ben hier heel blij mee.”

Babangida trainde sinds woensdag mee. Trainer Ferrer liet in Turkije weten Babangida een zeer goede speler te vinden. "Ik ga nu eerst terug naar Barcelona en kom dan naar Arnhem", vertelde de 28-jarige vleugelspits die ook een Spaans paspoort heeft. Hij speelde jaren in de jeugd van Barcelona.

Technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse houdt nog een slag om de arm: "Het is nog niet helemaal rond, maar hij is zeker niet afgetest. We hebben ook nog wat andere opties. Als het er van komt, wordt het in Arnhem afgehandeld."

Babangida moet de nieuwe rechtsbuiten van Vitesse worden. Daarmee lijkt de rol van Julian Jenner plotseling uitgespeeld. Het laatste avontuur van Babangida bij FC Mainz 05 liep uit op een mislukking. De vleugelspits is de broer van oud-Ajacied Tijjani Babangida. Als de laatste details worden afgerond is de Nigeriaan de vierde nieuwe speler die door Vitesse is vastgelegd in de winterstop. Eerder kwam Vitesse tot een akkoord met de Spaanse spelers Lopez en Riverola en de Japanner Yasuda.

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: