30 januari 2011 In de media

Babangida: ‘Vanaf nu worden we alleen maar beter’

Na de wedstrijd Vitesse – Roda JC (5-2) werd aanvaller Marco van Ginkel, die tweemaal van dichtbij scoorde, gekroond tot man van de wedstrijd, maar de champagne had eigenlijk naar debutant Haruna Babangida moeten gaan.


De Nigeriaan zag zijn eerste wedstrijd in het shirt van Vitesse bekroond met een doelpunt. "Een heerlijke wedstrijd om in te debuteren", zei de 28-jarige vleugelspeler na afloop met een grote grijns op zijn gezicht.

De in de winterstop van FSV Mainz overgekomen Nigeriaan zoekt in Arnhem naar eerherstel. "Ik zat in Mainz op een dood spoor en wilde graag mijn carrière een doorstart geven. Toen ik hoorde dat Albert Ferrer hier trainer is, wilde ik graag naar Vitesse. Toen ik bij Barcelona in de jeugd speelde, hebben wij wel eens samen getraind. Ik wist wat voor speelstijl hij nastreeft en daar vind ik mijzelf prima in passen."

Aan de hand van Babangida en Ismaïl Aissati werd Roda met flitsend combinatievoetbal overrompeld. Babangida: "Daar hebben wij afgelopen week heel veel op getraind. De spelers begrijpen steeds beter wat de trainer wil, vanaf nu worden wij alleen maar beter."

Ferrer was tevreden. "Eindelijk hebben we een goede wedstrijd gespeeld, met negentig minuten lang pressie. Dit is een mooi startpunt, nu moeten we zorgen voor continuïteit. Er is nog steeds veel werk te doen."

Collega Harm van Veldhoven was vanzelfsprekend minder blij. "We speelden hautain en arrogant en gaven de wedstrijd volledig uit handen. Hier wordt nog wel even een hartig woordje over gesproken."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: