23 september 2021 In de media

Baden Frederiksen: ‘Ik heb voor dit seizoen een duidelijk doel. Ik wil twintig goals maken’

Nikolai Baden Frederiksen heeft tot nu toe twee goals gescoord voor zijn club Vitesse. Dat is mager. De Deen is echter zijn eigen grootste criticaster. “Ik had tegen Mura een stuk of drie goals moeten maken. Daar kunnen we duidelijk over zijn. En tegen Twente was ik niet goed. Dan ben ik de eerste die baalt, hoor. Ik heb in Slovenië de kleedkamer niet gesloopt. Maar ik heb die nacht wel slecht geslapen. Er zat zogezegd een spook in mijn hoofd.

‘Voetbal is een sport van momenten’

Badeb Frederiksen weet dat een spits louter beoordeeld wordt op het aantal gescoorde goals. Hij is zich bewust van dat beeld. “Voetbal is een sport van momenten. De ene dag ben je de held, een dag later de schlemiel. Dat is overal zo. In Oostenrijk en Denemarken net zo goed als in Nederland. Deze wereld is hard en daarin moet je je staande houden.”

Kracht

De Deen is zelfbewust maar is al jaren in contact met een Deense mental coach, een normaal gegeven in het hedendaagse professionele voetbal. “We hebben zowat elke dag contact”, deelt de spits met De Gelderlander. “Hij kent mijn karakter. Mijn persoonlijkheid. Mijn valkuilen. De band met de mental coach is in jaren opgebouwd. Uit die gesprekken put ik kracht.

‘Vitesse is top’

Baden Frederiksen voelt zich goed en thuis in Arnhem. “Bij Vitesse word ik uitstekend opgevangen. Ik heb goede gesprekken met de trainer. De staf is top. Op menselijk vlak is de overgang eenvoudig. Vitesse is top. Maar de eredivisie is wel zwaarder dan de Oostenrijkse Liga. Ik moet dus wel aan de bak.”

Doel

Hij heeft een duidelijk doel voor ogen voor dit Vitesse-seizoen. “Ik heb voor dit seizoen een duidelijk doel. Ik wil twintig goals maken. Veel? Vitesse is in drie competities actief. De eredivisie, KNVB-beker en Europa. Dit is mijn doel. En ik geloof daar heilig in. Ik scoor nu even niet. Dat zie ik als een momentopname. De ambitie staat. Punt.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: