1 oktober 2016 In de media

Baker wijst Vitesse met gouden trap de weg tegen Groningen

Vitesse heeft de aansluiting bij de topvijf van de Eredivisie gevonden door een 2-1 zege op FC Groningen.
Lewis Baker was de grote man bij de Arnhemmers.Baker zorgde er op slag van rust door met rechts op prachtige wijze een vrije trap tegen de touwen te schieten voor dat Vitesse niet met een achterstand de kleedkamer moest opzoeken. In de tweede helft stond de huurling van Chelsea ook aan de basis van het winnende doelpunt van Kelvin Leerdam.

FC Groningen kwam nog stormachtig uit de startblokken in Arnhem. Al in de vierde minuut kreeg de ploeg van trainer Ernest Faber een strafschop na opzichtig vasthouden van Milot Rashica. Danny Hoesen zette het buitenkansje feilloos om in een doelpunt. De treffer zorgde er echter niet voor dat Groningen beter ging voetballen. Sterker nog, Vitesse werd steeds sterker.

Rashica, Maikel van der Werff en Adnane Tighadouini kregen prima mogelijkheden, maar pas in de 44ste minuut kwam de 1-1 op het scorebord te staan door de fraaie vrije trap van Baker. Een kleine minuut later leek Ricky van Wolfswinkel voor de 2-1 te zorgen. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer zag echter een overtreding van de spits en keurde het doelpunt af.[Lewis Baker zorgde op slag van rust met een mooie vrije trap voor de gelijkmaker tegen FC Groningen.]
Lewis Baker zorgde op slag van rust met een mooie vrije trap voor de gelijkmaker tegen FC Groningen.

Ook in de tweede helft bleef Vitesse de beste kansen krijgen. Baker schoot in het zijnet, terwijl Mitchell van Bergen doelman Sergio Padt op zijn weg vond. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd vanwege onweer even stilgelegd, maar nadat Wiedemeijer het spel liet hervatten was het al snel alsnog raak voor Vitesse. Een stijlvolle vrije trap van Baker werd door Van der Werff op doel gekopt. Padt keerde die inzet, maar was kansloos toen Leerdam uit de rebound de 2-1 binnenprikte.

Door de overwinning staat Vitesse nu zesde met dertien punten uit acht wedstrijden. FC Groningen heeft zes punten en moet het doen met een teleurstellende vijftiende plek.