5 juli 2016 In de media

Baker wil in tweede jaar meer scoren voor Vitesse

Lewis Baker neemt dit seizoen geen genoegen met vijf competitiedoelpunten. De tweebenige middenvelder, die dit seizoen opnieuw door Vitesse wordt gehuurd van Chelsea, heeft zich ten doel gesteld zijn rendement te verbeteren.
Ik zet voor aanvang van het seizoen altijd individuele doelen uit. Eén daarvan is inderdaad dat ik meer wil scoren. Vorig jaar waren het er vijf. Dit jaar wil ik er meer maken. Ik wil mijn rendement verbeteren. Ook het aantal assists kan omhoog", aldus Baker.
 
Dubai
De Engelse spelmaker hakte pas laat de knoop door over een terugkeer naar Arnhem. ,,Toen ik na de laatste wedstrijd tegen FC Twente vertrok, wist ik niet dat ik terug zou keren. Die optie was er natuurlijk wel." Baker nam deel aan het jeugdtoernooi in Toulon. Engeland pakte de hoofdprijs en de Chelsea-speler werd in Zuid-Frankrijk topscorer van het prestigieuze toernooi. Pas tijdens zijn vakantie in Dubai legde hij zijn opties naast elkaar.
 
Whatsapp
,,Ik had diverse aanbiedingen liggen", zegt Baker. ,,Uit het Championship bijvoorbeeld. Toch denk ik dat ik vooralsnog met mijn speelstijl beter pas in Nederland. Daarom heb ik na overleg met Chelsea en mijn familie besloten terug te keren." Tot genoegen van een aantal teamgenoten. ,,Een aantal jongens van Vitesse stuurde me via whatsapp steeds berichtjes dat ze graag wilden dat ik terug zou komen. Dat was wel leuk. Het was nog net geen stalken," grapt Baker.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: