21 maart 2017 In de media

Baker: “Ik ben beter geworden bij Vitesse. Dat durf ik wel te stellen”

De samenwerking tussen Chelsea en Vitesse verloopt voor beide partijen naar volle tevredenheid. Onder meer Matt Miazga en Nathan ontwikkelen zich in rap tempo, maar met name Lewis Baker maakt sprongen in Arnhem.
"Ze zien zijn goals, zijn aanvallende kracht", legt trainer Henk Fraser uit aan de Gelderlander. "En ze zien ook waarin hij kwetsbaar is. Duelkracht, ja. Het winnen van het gevecht op het middenveld. Dat percentage moet beduidend hoger zijn. Lewis zit nu op 35 procent. In de Premier League wordt dat dan 10 procent, of zo. Dat is te laag."

Baker kent zijn verbeterpunten. "Ik werk er hard aan", zegt hij. "Het is opbouwende kritiek en die hoort er bij. Ik heb geregeld contact met coaches van Chelsea. Ze weten wat ik goed doe en wat er beter kan."

De middenvelder, die al veertien keer scoorde, heeft het goed naar zijn zin. "In het eerste seizoen bij Vitesse zat ik geregeld op de bank. Nu speel ik alles. Ik haal ook rendement uit mijn spel. Ik ben beter geworden. Dat durf ik wel te stellen. Het tweede jaar Vitesse is heel goed voor mij."

Baker bestrijdt dat Vitesse het niet kan laten zien tegen de toppers. "Ik tel Feyenoord gewoon mee. In de beker hebben wij gewonnen (2-0, red.). Dat is ook een competitie. Dat er nu wordt gezegd dat Vitesse geen toppers kan winnen, klopt gewoon niet. Kijk naar Feyenoord. Het is nu alleen niet gelukt tegen PSV."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: