28 september 2018 In de media

Balende Slutskiy ‘heeft geen keus’ meer en doet beroep op Doekhi

Leonid Slutskiy moet improviseren voor het uitduel met Feyenoord. De trainer van Vitesse kan niet beschikken over geblesseerden Charly Musonda, Hilary Gong, Arnold Kruiswijk, en Rasmus Thelander, terwijl Bryan Linssen en Martin Odegaard ook met pijntjes kampen en Maikel van der Werff geschorst is. Zodoende krijgt Danilho Doekhi een kans.
“Om eerlijk te zijn is dat ook de enige optie die we nog hebben", bekent Slutskiy in gesprek met de NOS. "Hij is een jonge speler, maar hij heeft ervaring opgedaan in de Jupiler League. Het wordt een grote uitdaging voor hem.” De trainer zegt dat de staf al veel met de twintigjarige Doekhi over het duel met Feyenoord gesproken heeft.

“Over wat er van hem verwacht wordt en wat de gebruikelijke fouten zijn die jonge spelers maken. We hebben misschien niet de beste ploeg om mee te beginnen, maar ik heb geen keus op dit moment. We zullen het zien. Hij oogt in ieder geval zelfverzekerd”, besluit de Russische oefenmeester. Doekhi, overgekomen van Ajax, kijkt uit naar de confrontatie in De Kuip.

“Ik hoop op een leuke wedstrijd, waarin we aan het langste eind gaan trekken. Maar Feyenoord uit is altijd lastig. Ik hoop dat we het goed gaan doen”, aldus de neef van Winston Bogarde, die mogelijk tegen Robin van Persie komt te staan. “Of Nicolai Jörgensen. Dat weet ik nog niet. Maar dat zijn leuke tegenstanders om tegen te spelen.”

Voetbalzone / foto’s SV

Hoofdsponsor: