12 augustus 2012 In de media

Bankzitter Janssen: “Dit valt me zwaar”

Wie Theo Janssen zondag na Ajax-AZ (2-2) zag staan in de mixed zone wist het wel: die is binnen een paar dagen weg bij Ajax. De middenvelder, bankzitter tegen de Alkmaarders, wil een akkoord met Vitesse niet bevestigen.
Janssen is volgens Eredivisie Live zelf al rond met Vitesse. Tegenover een groepje journalisten wilde hij daar niet op ingaan. "Want Vitesse moet een akkoord bereiken met Ajax. Misschien heeft mijn zaakwaarnemer met de club gesproken, maar hij kan niet voor Vitesse handelen", aldus Janssen.

Dat hij zondag op de bank zat, deed hem pijn. "Ik heb vorig seizoen na de winterstop laten zien dat ik heel belangrijk kan zijn voor deze ploeg. Als je dan op de bank zit is dat niet leuk. Het valt me zwaar", aldus Janssen, die vooral baalde dat hij er niet vroeger inkwam. "Als je ziet dat alles en iedereen invalt, behalve jijzelf, is dat een moeilijk moment. Ik was er klaar mee, had m’n veters al losgemaakt."

"Ik weet niet hoe graag Ajax wil dat ik blijf", vervolgde hij. "Maar een speler wil spelen. Ik zie nu dat Thulani Serero, Lasse Schöne en Davy Klaassen mij voorbij zijn in de pikorde. En dan moet Christian Eriksen nog terugkeren…"

Vrijdag hoorde Janssen dat hij op de bank zou zitten. "De Boer zei dat Maher moest worden afgestopt. Ik heb hem vandaag alleen een beetje voor de verdediging zien huppelen, net zoals ik vorig jaar in de eerste seizoenshelft speelde. Dus ja. Tegen wie ik volgende week speel? Dat weet ik niet."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: