31 oktober 2010 In de media

Barazite: Ik moest wel lachen

De Gelderse derby tussen NEC en Vitesse eindigde in een bloedeloze 0-0. Bij de Arnhemmers verving Nacer Barazite in de 67e minuut Lasse Nilsson.

De gehuurde aanvaller van Arsenal heeft een verleden in Nijmegen en dat was het NEC-publiek niet vergeten. Barazite werd bij balbezit uitgefloten. "Ik moest er van binnen wel om lachen. Het kwetst mij niet ofzo."  "Ik heb hier wel een verleden, maar ik heb nooit in het eerste elftal gespeeld. Dat is toch anders", verklaarde de Nederlandse Marokkaan aan NUsport.
"Vitesse heeft mij een kans gegeven om mijn carrière een nieuw leven in te blazen, daar ben ik ze heel dankbaar voor. Waar ik die kans dan kan pakken maakt niet uit."

Staf
De nieuwe trainer van Vitesse, Albert Ferrer, zat nog niet op de bank. Hij begint 15 november aan de klus in Arnhem. Barazite ziet het als een nieuwe kans, aangezien hij de laatste wedstrijden steeds minder speelminuten krijgt. "Vandaag viel ik ook al lekker in. Dat heeft onze huidige trainer Hans van Arum ook kunnen zien. Ik wil dit seizoen laten zien wat ik kan en ik hoop dat iedereen beter gaat spelen onder de nieuwe staf."

Dream Team
Ferrer, die speelde in het 'Dream Team' van Barcelona onder leiding van Johan Cruijff in de jaren '90, was niet bekend bij Barazite.
"Nadat ik verhalen hoorde over hem en ik dingen ging opzoeken, besefte ik pas hoe groot hij eigenlijk is. Hij was een uitstekende voetballer en ik heb daarom vertrouwen in een goede samenwerking. De ervaring als voetballer kan hij overbrengen op ons team."

NUsport

Hoofdsponsor: