23 december 2010 In de media

Barazite heeft geen spijt

Nacer Barazite vertrekt al na een half jaar bij Vitesse. De speler van Arsenal heeft ech­ter geen spijt van zijn huur­periode in Arnhem. „Het was geen verkeerde stap.”


 Nacer Barazite kreeg deze week van Vitesse’s tech­nisch directeur Ted van Leeuwen te horen dat er vanaf januari geen plaats meer voor hem is bij de Arnhemse club. Vitesse had een optie de 20- jarige aanvaller langer dan een half jaar te huren, maar zag daar van af.

Echt verrassend was dat niet, zo stelde Barazite dinsdagavond in Enschede, nadat hij negentig minu­ten op de bank had gezeten tij­dens de KNVB bekerwedstrijd te­gen FC Twente (5-0). „Ik wist al dat ik per 1 januari terug zou gaan naar Arsenal”, zei de geboren Arn­hemmer. „Daar was ik vanuit ge­gaan, aangezien ik onder Albert Ferrer niet veel speeltijd heb ge­had.”

Onder trainer Theo Bos stond hij vaak in de basis, maar na de komst van de Spaanse coach raakte Bara­zite op een zijspoor. Hij kwam in totaal elf keer in actie voor Vitesse. Hij scoorde in de bekerduels met de amateurs van Flevo Boys (twee treffers, 0-6) en Rijnsburgse Boys (een goal, 3-0). Maar in negen op­tredens in de competitie, vier keer als invaller, bleef hij droog staan.

„Ik weet dat ik beter kan presteren dan dat ik bij Vitesse gedaan heb”, aldus de in Huissen opgegroeide Barazite. „Toen ik kwam, had ik aangegeven dat ik als aanvallende middenvelder of als spits kan spe­len. Maar dat is niet gebeurd. Ik heb nagenoeg nooit om mijn ei­gen positie gespeeld.”
In het shirt van Vitesse speelde Ba­razite vooral als offensieve kracht aan de zijkant. „ Daarnaast vind ik persoonlijk dat ik niet slecht heb gespeeld. De verwachtingen wa­ren hoog, omdat ik van Arsenal kwam.”

Spijt van zijn keuze voor Vitesse heeft hij niet. „Het was geen ver­keerde stap, vooral door mijn ont­wikkeling als mens. De laatste maanden ben ik meer bij familie en vrienden geweest. Dat is heel belangrijk voor mij. Ze zeggen dat tegenslagen je sterker maken. We zullen zien of dat zo zal zijn”, al­dus Barazite, die tot het eind van dit seizoen onder contract staat bij Arsenal.
Wat er nu gaat gebeuren? Aanslui­ten bij Arsenal? Of opnieuw (op huurbasis) naar een andere club?  Barazite haalde zijn schouders op. „Ik ga terug naar Arsenal en weet nog niet wat er nu verder gaat ge­beuren.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: