13 december 2010 In de media

Barazite rekent op vertrek bij Vitesse

Nacer Barazite zat zondagmiddag opnieuw niet bij de selectie van Vitesse. De aanvaller bekeek het duel met Ajax vanaf de tribune en trekt daardoor zijn conclusies. Zijn tijd in Arnhem is op 1 januari voorbij.

"Logisch toch dat ik dit denk? Nu ik opnieuw niet heb gespeeld, lijkt het me simpel", zo zegt de van Arsenal gehuurde aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Mijn vader, die mijn zaken doet, praat waarschijnlijk deze week met Vitesse over mijn toekomst. Dat er snel duidelijkheid komt is goed voor mij, voor Vitesse en ook voor Arsenal."

Vitesse heeft de optie om Barazite ook de tweede seizoenshelft te huren, maar trainer Albert Ferrer lijkt geen trek te hebben in de jeugdige aanvaller. Technisch directeur Ted van Leeuwen is duidelijk. "We hebben niemand nog verteld dat hij weg moet. Maar bij iedereen is de wens van Ferrer bekend om met een kleinere selectie te werken."

De twintigjarige linkspoot speelde tot nu toe acht competitieduels voor Vitesse, geen enkele keer maakte hij de negentig minuten vol. Drie keer kwam Barazite als invaller binnen het veld, vijfmaal werd hij voortijdig gewisseld. De voormalig speler van Derby County speelde in het bekertoernooi wel twee keer de volle negentig minuten, in die duels kwam hij tot drie treffers.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: