1 september 2010 In de media

Barazite terug bij club waar hij seizoenkaart had

Arsenal-huurling Nacer Barazite hoopt donderdag in de oe­fenwedstrijd bij Cercle Brugge zijn debuut te maken voor Vitesse. De geboren Arnhemmer heeft zich ten doel gesteld zo veel indruk te maken in de Nederlandse eredivi­sie, dat hij straks de clubs voor het uitzoeken heeft.

Arsenal en Vitesse maakten giste­ren bekend dat de aanvaller ( bij voorkeur rechts in de spits) voor een seizoen is verhuurd aan Vites­se, Barazite sprak van een halfjaar­periode. „Tot 31 december. Omdat mijn contract in 2011 afloopt en Ar­senal nog iets aan mij wil verdie­nen”, legde Barazite uit.

Vitesse maakte gisteravond laat be­kend dat de club een optie tot koop heeft. Barazite wilde gistera­vond vanuit Londen geen helder­heid geven over de constructie. „Dat is aan Vitesse en Arsenal.”

Dat het Arsenal menens was met de huurperiode, ondervond de aanvaller - en jeugdinternational ­eerder in augustus toen het Schot­se Glasgow Rangers hem wilde in­lijven. „Ik was op proef en het ging heel goed, maar toen Glas­gow mij wilde huren, mocht dat van Arsenal alleen tot 31 decem­ber. Dat vond Glasgow te onzeker, toen zijn ze afgehaakt”, weet Bara­zite.

Onder de Franse topcoach Arsène Wenger kwam Barazite bij Arsenal vaak dichtbij de hoofdmacht, maar tot een grote doorbraak in Londen leidde dat niet. Hij speel­de drie keer in de hoofdmacht van Arsenal; in de League Cup. In 2008 werd hij aan Derby County in de Championship verhuurd.

„Ik heb Arsenal nog niet opgege­ven, maar mijn eerste doel is spe­len in een eerste elftal”, zei Barazi­te, die lang met Heracles onder­handelde. „Die club ben ik dank­baar voor de belangstelling, maar toen Vitesse kwam, wist ik snel wat ik wilde. Ik ben geboren in Arnhem, opgegroeid in Huissen bij Arnhem, en mijn eerste sei­zoenskaart had ik toen GelreDo­me werd geopend. Fantastisch. La­ter ben ik bij NEC in de jeugd gaan voetballen, maar dat was weer een hele andere periode.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: