2 april 2010 In de media

Basisplaats voor Gravenbeek tegen FC Groningen

Ook Santi Kolk terug in basis van Theo Bos
Meest opvallende wijziging ten opzichte van de laatste wedstrijden is de basisplaats voor Giovanni Gravenbeek tegen FC Groningen, zaterdag 3 april (19.45 uur). De verdediger neemt de plaats in de geschorste Paul Verhaegh. Ook Nicky Hofs is geschorst tegen de Groningers en zijn vervanger is Santi Kolk, de man van de fantastische winnende treffer tegen Willem II. De keuze voor Gravenbeek is volgens Theo Bos ‘vrij logisch’. "Giovanni speelt in de Beloften veelal als rechterverdediger en is daarom de logische vervanger van Paul. Daarnaast doet hij het gewoon goed en is dit ook een beloning voor zijn prima spel." Giovanni zelf was kort in zijn reactie: "dit is gewoon heel erg mooi."

Dalibor Stevanovic is voor de thuiswedstrijd een vraagteken. De Sloveen heeft nog altijd last van een buikspierblessure en wordt zaterdagochtend nog getest en dan wordt bekeken of hij zich meldt bij de selectie. Op de bank neemt in ieder geval een nieuweling plaats, de 17-jarige Marko van Ginkel. "Marko is een middenvelder die na de winterstop al aardig wat wedstrijden met de Beloften heeft gespeeld", aldus Bos. "Hij traint ook zoveel als mogelijk mee met de selectie, afhankelijk van zijn rooster. Marko zit namelijk ook nog op school."De A-junior krijgt het rugnummer 35.

Theo Bos ziet FC Groningen als een meer dan geduchte tegenstander. "Ik vind het een goede poeg, maar het is wel één van de ploegen waar wij de punten tegen kunnen behalen. De omschakeling is een sterk punt van de ploeg. Met veel lopende en snelle spelers komen ze er razendsnel uit. FC Groningen wisselt nogal eens van systeem, maar ze zijn overal op voorbereid."

Vermoedelijke opstelling Vitesse:
Velthuizen, Gravenbeek, Sprockel, Drost, Jong-a-Pin, Greene, Claudemir, Büttner, Kolk, Nilsson, Pluim.

Reservespelers:
Room (K), Van Diermen, Felixdaal, Pröpper, Van Ginkel, Stevanovic (vraagteken)

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: