10 september 2010 In de media

Batavierenweg niet meer afgesloten bij wedstrijden Vitesse

De Batavierenweg in Arnhem wordt ter hoogte van GelreDome niet langer afgesloten bij thuiswedstrijden van Vitesse. De afsluiting is door het aanpassen van de verkeerssituatie niet meer nodig, concluderen gemeente, politie en Vitesse.

Zij kondigden eind juni een onderzoek aan naar de verkeerssituatie rond het stadion, maar hebben inmiddels besloten de veiligheidsmaatregel alleen nog toe te passen bij risicowedstrijden. In voorkomende gevallen kan afgeweken worden van het besluit, laat de gemeente weten. Aan het eind van het voetbalseizoen wordt de situatie geëvalueerd.

De Batavierenweg was sinds 2001 bij voetbalwedstrijden in GelreDome afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat was nodig gezien de toenmalige verkeerssituatie rond het stadion. Die is de afgelopen jaren echter ingrijpend veranderd.

Er zijn fiets- en voetgangerstunnels aangelegd onder het Nijmeegseplein en de verkeerslichten zijn aangepast. Bij de drukbezochte concerten in GelreDome is de afgelopen jaren al gebleken dat afsluiting van de Batavierenweg niet langer nodig was.

Bijkomende reden om de Batavierenweg niet langer af te sluiten, is de opening van de N837 van Schuytgraaf naar de A50 bij Heteren. Daardoor maakt meer doorgaand verkeer gebruik van de Batavierenweg, die bovendien een belangrijke lokale route vormt.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: