15 augustus 2018 In de media

Bazel vangt supporters Vitesse op in fanzone in stadshart

De autoriteiten in de Zwitserse stad Bazel richten voor donderdag in de binnenstad een fanzone in voor de supporters van Vitesse die de uitwedstrijd tegen FC Basel bezoeken. Ze worden vanaf daar met pendelbussen naar het stadion gebracht.
Vitesse kan donderdagavond in Zwitserland rekenen op de steun van 772 aanhangers als de Arnhemmers de 0-1 nederlaag van de thuiswedstrijd in GelreDome proberen weg te poetsen. De Arnhemse club had de beschikking over een kleine 1.800 wedstrijdkaarten.

Supporters die het uitduel bezoeken, wordt op het hart gedrukt geen vuurwerk mee te nemen, het gezicht niet te bedekken en af te zien van drugs. De club geeft hen mee dat Zwitserse stewards en de politie in Bazel 'mogelijk anders optreden van in Nederland'. Boetes en straffen zijn in Zwitserland over het algemeen hoger, aldus de club.

Feestje in Arnhem in het water
In Arnhem was voor de wedstrijd Vitesse – FC Basel een fanzone ingericht op de Jansplaats. Mede doordat de Zwitsers club aanvankelijk had gecommuniceerd dat het fanplein op de Korenmarkt zou zijn, streken enkele tientallen Zwitserse fans daar neer. 

Ze zijn vervolgens naar de Jansplaats gedreven, waar ze vervolgens door de mobiele eenheid de rest van de middag zijn vastgehouden. Dit tot ongenoegen van de organiserende ondernemers, die een voetbalfeestje in het water zagen vallen.

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: