25 augustus 2021 In de media

Bazoer en Tannane. Gegokt en (nog) niet gewonnen

Het leek een zomers zekerheidje. Riechedly Bazoer en Oussama Tannane zouden Vitesse gaan verlaten. Goed seizoen gespeeld, ongetwijfeld volop interesse, nu kon Vitesse nog wat verdienen en de ambitie om een stap hogerop te maken (sportief en/of financieel) was aanwezig. Met nog een paar dagen te gaan in deze transferwindow zijn Bazoer en Tannane echter nog altijd Vitesse-speler. ‘Neem me niet kwalijk als ik er volgende week nog gewoon ben’, zei Bazoer afgelopen weekeinde. ‘Misschien blijf ik wel’, liet Tannane zich ontvallen.

Vitesse hoeft het duo niet kwijt. De club wilde meewerken als er wat kwam, maar wel als er een bepaald bedrag als compensatie tegenover stond. Daarom ketste een overgang van Bazoer naar Olympique Marseille af. Tannane sprak ook met geïnteresseerde clubs, maar het voelde volgens hem niet goed. Vitesse-trainer Thomas Letsch gebruikte de voorbereiding om zonder de twee aan een formatie te sleutelen. Geen gek idee als je verder denkt dan de volgende wedstrijd, maar aan de andere kant was formeren met Bazoer en Tannane een stuk vertrouwder geweest.

Bazoer is inmiddels in genade aangenomen, want een alternatief (op jongeling Enzo Cornelisse na) is er niet, Tannane was minder fit, maar knokte zich terug, toonde zich en mocht tegen Anderlecht invallen. Hij scoorde zelfs. Sluit ze in de armen, haal de Conference League en kijk daarna verder, lijkt het credo. Het klinkt eenvoudiger dan het is. Het risico bestaat dat Bazoer en Tannane vanwege het ontbreken van serieuze interesse gewoon blijven, voor de Europese ambities van de Arnhemmers zou het nog een zegen zijn ook.

Financieel gezien dreigt er echter een rampscenario, want als ze allebei straks gratis de deur uitlopen is er sprake van kapitaalsvernietiging. Dat kan Vitesse zich niet veroorloven. Een compromis zou kunnen zijn om in de winter de zaken opnieuw te bekijken. Dan moet Letsch ze wel opstellen, zodat ze zich de komende maanden opnieuw in de kijker kunnen spelen. In dat geval kan Vitesse ook wellicht via andere (noodzakelijke?) transfers geld binnenhalen. Danilho Doekhi, Matus Bero of Eli Dasa zijn potentiële transferobjecten.

Terug naar Bazoer en Tannane. Hebben ze gegokt en verloren of hebben ze gegokt en nog niet gewonnen? Bazoer is van waarde voor Vitesse, Tannane moet zich terugvechten omdat voor hem met Yann Gboho al een vervanger is gevonden. De kansen op een transfer van één van de twee (of beiden) lijken steeds kleiner te worden, de manier waarop ze zich uitlaten over een toekomst bij Vitesse geeft sportieve hoop. De groepsfase van de Conference League halen lijkt van doorslaggevend belang in deze Arnhemse transfersoap.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: