25 januari 2021 In de media

Bazoer gelukkig in de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie

Riechedly Bazoer gedijt goed in Arnhem. Hij heeft het zichtbaar naar zijn zin en vormt samen met Rasmussen, Doekhi, Wittek en Dasa, de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie. Die samenstelling bleek een ‘gouden’ keuze.

Duelkracht

Assistent trainer van Vitesse Joseph Oosting kwam tijdens een fietstocht in de voorbereiding op het seizoen ineens naast hem rijden, zo vertelt Riechedly Bazoer in De Gelderlander. “Hij zei: ‘Denk eens even na over een positie centraal achterin met drie verdedigers.’ Nu staan we hier, bezig met een heel mooi seizoen.” De sleutel is de 5-3-2 opstelling, volgens Bazoer. “Ik pas wel goed in deze rol, met Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen als mandekkers. Zij brengen zóveel duelkracht mee. En ik kan ook gewoon meedogenloos het duel in, hoor. De achterhoede staat.”

‘Kampioenschap? Wij willen Europees halen’

Bazoer presteert boven verwachting bij Vitesse en laat wekelijks zijn klasse zien. Dat zou vanzelf moeten leiden tot een megatransfer, van de zomer. Riechedly Bazoer maalt er niet om. “Daar houd ik me niet echt mee bezig. Ik geniet van het hier en nu. We zijn met Vitesse met een goed seizoen bezig. Hier kan iets heel moois ontstaan. Er staat een echt team. Het kampioenschap? Nee joh, daar praat niemand over. Wij willen Europees voetbal halen.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: