25 juni 2021 In de media

‘Bazoer mag met buitenlandse interesse dromen van Champions League’

Riechedly Bazoer staat in de serieuze belangstelling van Galatasaray, zo melden meerdere Turkse media. De grootmacht uit Istanbul bereidt een bod van twee miljoen euro voor op de 24-jarige spelverdeler van Vitesse. Bazoer zou met Galatasaray de Champions League in kunnen: de club begint op 20 juli aan de tweede voorronde van het toernooi tegen PSV.

Vitesse heeft aangekondigd mee te willen werken aan een vertrek van Bazoer, die nog één jaar vastligt. De verdediger annex middenvelder acht zichzelf klaar voor een stap hogerop en hoopt daarmee weer in beeld te komen voor het Nederlands elftal. De zesvoudig Oranje-international wees onlangs opnieuw een aanbieding af van Curaçao om zijn interlandloopbaan op de Antillen te vervolgen.

Van Vitesse kreeg Bazoer onlangs te horen uiterlijk begin augustus een transfer te moeten maken, anders werkt de club niet meer mee aan een vertrek. De voormalig Ajacied laat zich echter niet onder druk zetten door technisch directeur Johannes Spors, zo liet zijn management recent weten aan De Gelderlander. Bazoer nam de deadline dan ook ‘voor kennisgeving’ aan. Dinsdag meldde de spelmaker zich onlangs zijn transferwens gewoon op de eerste training van het seizoen bij Vitesse.

Bazoer wordt door Galatasaray gezien als de opvolger van Christian Luyindama. De 27-jarige Congolees staat in de belangstelling van Spartak Moskou, dat in eerste instantie een bod van vijf miljoen euro deed. Galatasaray verlangt 8,5 miljoen euro voor de centrumverdediger en hoopt de komende dagen nader tot een akkoord te komen met Spartak. Luyindama speelde afgelopen tweeënhalf jaar zestig officiële duels voor Gala, dat hem overnam van Standard Luik.

Bron: Voetbalzone / Foto's: SV

Hoofdsponsor: