9 maart 2022 In de media

Bazoer op de bank bij Vitesse tegen AS Roma; Grbic met Openda in de spits

Thomas Letsch stut de verdediging van Vitesse voor de Europese wedstrijd tegen AS Roma. De Duitse coach geeft Dominik Oroz in de achtste finale van de Conference League in principe de voorkeur boven Riechedly Bazoer. In de spits vormt Adrian Grbic een koppel met Loïs Openda.

Bazoer (25) ontbrak de laatste wedstrijden al bij Vitesse. Hij haakte voor het Europese uitduel met Rapid Wien af vanwege fitheidsklachten. Tegen Sparta, de wedstrijd die afgelopen vrijdag zes minuten voor tijd vanwege ongeregeldheden en een vuurwerkbom werd gestaakt (0-1), viel de zesvoudig international in. Maar hij liet geen sterke indruk achter.

Oroz begon tegen de Rotterdamse club al in de basis. De Kroatisch-Oostenrijkse verdediger speelde ook in het tweeluik tegen Rapid (1-2 en 2-0) en de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). Hij groeide door twee goals uit tot held van de Arnhemse club in de derby tegen NEC (4-1 zege).

Oroz zal tegen Roma in de rechterzone spelen. Aanvoerder Danilho Doekhi start in het centrum. Die variant gebruikt Letsch sinds Bazoer is weggevallen.

Tammy Abraham

Vitesse moet donderdagavond (aftrap 18.45 uur) vooral beducht zijn voor Tammy Abraham, de topscorer van de Italiaanse club. De Brit, opgeleid bij Chelsea, fungeert als targetman bij de Romeinen.

In de aanval van Vitesse krijgt Grbic de voorkeur boven Nikolai Baden Frederiksen. De Deen, in de zomer voor ruim een miljoen weggekocht bij Juventus, begint op de bank. Openda is de aanvalsleider bij Vitesse. Grbic keert terug in de basis van de club na een schorsing van twee wedstrijden, na een rode kaart tegen Utrecht.

Vitesse mist alleen verdediger Enzo Cornelisse en reservedoelman Eric Verstappen. Million Manhoef, Gyan de Regt en Enrico Hernández zijn fit genoeg bevonden.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen; Dasa, Oroz, Doekhi, Rasmussen, Wittek; Bero, Tronstad, Domgjoni; Openda, Grbic.

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: