3 augustus 2019 In de media

Bazoer wil met Vitesse weer hogerop: “Ik ben jong en geloof nog steeds in mezelf”

Riechedly Bazoer is neergestreken bij Vitesse en dat mogen de mensen in Arnhem weten. De pas 22-jarige middenvelder heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al een turbulent voetballeven achter de rug.
Na zijn debuut bij Ajax groeide Bazoer uit tot international, waarna hij voor Wolfsburg en FC Porto uitkwam. Die avonturen werden geen onverdeeld succes. Vorig seizoen hoopte hij zijn blazoen weer op te poetsen bij FC Utrecht en nu is Bazoer in Arnhem, waar hij zijn opmars voort wil zetten. "Ik weet wat er gevraagd wordt op topniveau", stelt hij tegenover De Gelderlander. "Het is elke dag vechten, want elke concurrent heeft honger."

Bazoer hoopt op een relaxte manier zijn carrière weer een kickstart te geven. "Ik heb nooit angst gehad. Niet toen ik voor het eerst meetrainde bij Ajax, niet voor mijn basisdebuut als 18-jarige tegen Feyenoord en niet toen ik bij het Nederlands team kwam. Natuurlijk was het een jongensdroom om bij Oranje te komen. Maar ik ben nuchter. Ik denk niet snel: 'Wow'." Een terugkeer in Oranje heeft Bazoer niet uit zijn hoofd gezet. Vitesse is de eerste stap, waarna hij verder omhoog wil. "Ik ben jong en geloof nog steeds in mezelf".

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: