29 april 2021 In de media

BBC’s Noel Whelan over Doekhi: ‘Nederlands jeugdinternational voor minder dan tien miljoen is een koopje’

Danilho Doekhi gaat Vitesse na dit seizoen waarschijnlijk verlaten, al is zijn volgende club nog onbekend. De 22-jarige verdediger staat volgens diverse Nederlandse en Engelse media in de belangstelling van Rangers FC, Newcastle United en Norwich City. In de wandelgangen wordt een transfersom van twee miljoen euro genoemd (speculatie van De Gelderlander; redactie) om Doekhi los te weken in Arnhem. Noel Whelan, oud-aanvaller van onder meer Aberdeen, Coventry City en Leeds United, denkt dat Rangers de beste kaarten heeft om de Nederlander in te lijven. Hij noemt Doekhi ‘een koopje’.

‘Bidding war’

Doekhi staat voor zijn laatste contractjaar bij Vitesse. De club zal hem komende zomer moeten verkopen om te voorkomen dat hij over een jaar transfervrij de deur uitwandelt. De interesse in de Nederlands jeugdinternational is de afgelopen weken toegenomen. The Sun schrijft over een mogelijke bidding war tussen Engelse clubs om de voormalig jeugdspeler van Ajax in te lijven.

‘Minder dan 10 miljoen pond is een koopje’

“Als we praten over een Nederlands jeugdinternational voor minder dan tien miljoen pond, dan is dat een koopje”, reageert Whelan desgevraagd tegenover Football Insider. Volgens de Engelse website moet Doekhi twee miljoen euro kosten. Whelan, momenteel werkzaam voor de BBC als co-commentator bij wedstrijden van Leeds United, vindt dat een mooie prijs. “Met de huidige transermarkt is een bedrag voor onder de twee miljoen pond voor een speler met veel talent een koopje.”

‘Geen risico aankoop’

“Als hij een speler is waar Rangers heel geïnteresseerd in is, dan zullen ze dat bedrag lachend op tafel leggen”, aldus Whelan. “Voor zo’n bedrag loop je ook niet veel risico. Als het uiteindelijk niet gaat zoals gehoopt, dan kun je hem weer voor een vergelijkbaar bedrag verkopen. Het is een ander verhaal als het gaat om vijftien miljoen pond. Het aantrekken van hem (Doekhi, red.) brengt niet veel risico met zich mee.”

Bron: Voetbalzone / Foto's: SV

Hoofdsponsor: