13 mei 2012 In de media

Büttner: ‘Eerst Vitesse dan Oranje’

Alexander Büttner loopt na de 2-0 winst van Vitesse op NEC een trainingsstage bij Oranje mis. De linksback van Vitesse is geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands elftal, maar plaatste zich met Vitesse voor de tweede ronde van de play-offs.

Vitesse speelt donderdag en zondag het staartje van de competitie. Pas vanaf maandag 21 mei is Büttner beschikbaar.

De linksback moest zich maandagmiddag melden in Hoenderloo voor een trainingskamp met Oranje. Voor bondscoach Bert van Marwijk is de voorbereiding op het EK begonnen.

Büttner, die de geblesseerde Erik Pieters (PSV) vervangt: ‘Ik kreeg een telefoontje van Hans Jorritsma (teammanager Oranje,red.) dat ik mij maandag in Hoenderloo moet melden voor de lunch en voor de kledingmaten. Trainen gaat niet door. Als we waren uitgeschakeld, had ik ook moeten trainen. Dat gaat nu niet door. Ik wil eerst met Vitesse Europees voetbal halen. Daar ben ik mee bezig. Na zondag (finale van de play-offs,red.) zien we verder. Het is fantastisch dat ik in de voorselectie van Oranje zit, het zou een droom zijn als ik naar het EK mag."


Büttner toch even naar Oranje

Hoewel Alexander Büttner met Vitesse nog volop in de race is voor een Europees ticket, meldt de linksback zich maandag toch bij het Nederlands elftal. De verdediger mag in Hoenderloo tijdens een lunch even kennismaken met bondscoach Bert van Marwijk en diens staf. Büttner past meteen wat kleding, voor het geval hij later alsnog gaat trainen met Oranje. 

"Ik ben nu alleen met Vitesse bezig en vind het geweldig dat we door zijn”, zei Büttner zondag na de zege op NEC in de play-offs om Europees voetbal. "Ik denk dat de bondscoach mij ook de komende wedstrijden blijft volgen. Hij kan dan meer van me zien dan tijdens twee trainingen in Hoenderloo.”

Gelderlander / Telegraaf

Hoofdsponsor: