13 april 2012 In de media

Büttner zet Vitesse op koers

Alexander Büttner was gis­teravond de grote man bij Vitesse met een schitte­rende goal en een even fraaie assist tegen VVV-Ven­lo.
Binnen een half uur maak­te linksback Alexander Büttner van Vitesse gisteravond het ver­schil voor Vitesse bij de belangrij­ke driepunter in Venlo: 1-3.

„ Het ging lekker in de eerste helft”, vond Büttner na afloop. „We hadden soms wel twee minu­ten balbezit. Ik kreeg veel ruimte om op te komen en dat heb ik ge­daan.”

Al in de tiende minuut ranselde de Doetinchemmer de bal op aan­geven van Marco van Ginkel ach­ter VVV- doelman Dennis Gente­naar: 0-1. Een kwartier later be­diende hij Wilfried Bony met een afgemeten voorzet. De Ivoriaanse spits kroop voor zijn man en kop­te steenhard binnen: 0-2.

Vitesse leek tegen de verlamde Limburgers een gewonnen wed­strijd te spelen, maar maakte het zichzelf zo onnodig moeilijk in De Koel, dat de winstpartij nog in ge­vaar kwam. „In de tweede helft wilden we op dezelfde weg door­gaan. Maar zij kwamen met meer mensen naar voren, gooiden die lange spits (Uchebo,red.) erin en scoorden snel. Daardoor raakten we een beetje in paniek”, vond de man van de wedstrijd, die pas in de slotfase zekerheid kreeg over de zege bij degradatiekandidaat VVV. Nicky Hofs liep een voorzet van Mike Havenaar in het doel: 1-3.

Een verklaring voor de moeizame tweede helft, na de 1-2 van Yanic Wildschut in de 52ste minuut, had Büttner niet direct. „Die spits van hun was wel sterk, maar ook niet zo sterk als Bony. Als je sterker wilt zijn dan Bony, moet je van goede huize komen”, zei Büttner, die na rust nauwelijks meer ruim­te kreeg om op te komen.

Daar maalde hij na afloop niet om. „Ik ben heel tevreden want we hebben drie punten. Ik vind dat we zes punten moeten halen uit deze twee wedstrijden (zondag Vitesse-ADO in Arnhem, red.) en deze hebben we binnen. Wij wil­len Europees voetbal halen, dan moet je niet zeggen dat je zes pun­ten wilt halen, maar dat je ze gaat halen. We hebben nu een goeie kans om die play-offs te halen. Als je ziet hoe wij de eerste helft spe­len en hoe we er nu voor staan, ben ik tevreden.”

Büttner wilde nog niet vooruit lo­pen op de gewenste tegenstander in de play-offs. Met de huidige stand zou dat de grote Gelderse ri­vaal NEC zijn. „Vitesse- NEC zou natuurlijk mooi zijn, maar ik hou me daar nog niet mee bezig. We gaan die play-off plaats echt niet meer weggeven”, voorspelde Büttner. „Ik hou niet van percenta­ges noemen, maar hou het maar op 99 procent.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: