31 juli 2015 In de media

Bedankje van de captain

1.500 Vitessenaren hebben een ongekend positieve indruk achtergelaten bij de Engelsen.
De Vitesse-supporters vierden al vroeg op de wedstrijddag feest in de binnenstad. Als collectief liepen honderden supporters vanuit het centrum naar het stadion, waar het feest onverminderd en op indrukwekkende wijze werd voortgezet.

Aanvoerder Guram Kashia sprak op terugweg naar Nederland met Vitesse Media en wilde de Vitessenaren bedanken namens de selectie. Kashia: "Onze supporters waren geweldig. Vanaf het moment dat wij het stadion betraden tot en met het laatste fluitsignaal hebben zij van zich laten horen. Het gaf ons kracht en energie. Het is vervelend dat we hen niet de 2-1 konden geven. Wij hopen dat deze passie ook volgende week donderdag en de rest van het seizoen voelbaar is."
 

Niet alleen van Southampton-supporters kreeg Vitesse de complimenten. Ook de Engelse kranten schreven lovend over de Arnhemse invasie.

Algemeen directeur Joost de Wit: "We hebben er met z'n allen een geel-zwart voetbalfeest van gemaakt. De staf en de spelers hebben op het veld alles gegeven en onze supporters deden dat in de stad en op de tribune. Club officials van Southampton en collega's van UEFA lieten weten onder de indruk te zijn geweest van onze club. We gaan donderdag weer met z'n allen strijden voor een goed resultaat."
 

Volgende week donderdag, 6 augustus, wordt de return gespeeld. Vitesse moet dan een 0-3 achterstand goed zien te maken op de Engelse ploeg van oud Vitesse-trainer Ronald Koeman. Voor deze wedstrijd geldt vrije kaartverkoop. Vanaf 10,- euro kan je er bij zijn. 
 


 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: