31 maart 2010 In de media

Been begint met dezelfde elf tegen Vitesse

Feyenoord staat voor de ongebruikelijke opgave om woensdagavond in slechts één helft een overwinning uihet vuur te slepen.

De ploeg van trainer Mario Been speelt in De Kuip het restant van het duel met Vitesse, dat op 20 maart in de rust werd gestaakt vanwege hevige regenval. Veel aan de benaderingswijze van de Rotterdammers zal dat niet veranderen. ‘We beginnen met 1-1 zoals altijd met een gelijke stand’, zei Been dinsdagmiddag. ‘Wij zullen trachten de wedstrijd te winnen, ook al hebben we daar nu maar 45 minuten de tijd voor.’

Been start tegen de Arnhemmers met dezelfde elf spelers als waarmee hij anderhalve week de eerste helft eindigde. Dat betekent dat Georginio Wijnaldum, Roy Makaay en Diego Biseswar de aanval zullen vormen, met Luigi Bruins daar kort achter. Op de bank zal in vergelijking met 20 maart Tim de Cler ontbreken. De verdediger kampt met een blessure aan zijn bovenbeen. De kans bestaat dat Kevin Hofland zijn vervanger is in de wedstrijdselectie. ‘Met Kevin als stormram zouden we misschien iets kunnen forceren’, liet Been weten.

Het vertrouwen waarmee Vitesse woensdag naar De Kuip komt, zal sinds afgelopen weekend iets groter zijn dan tijdens het bezoek van anderhalve week geleden. Zaterdagavond won de ploeg van trainer Theo Bos op eigen veld met 2-1 van Willem II. ‘Daar zal Vitesse een goed gevoel aan overgehouden hebben’, zei Been. ‘Waarschijnlijk zullen ze als ze hiernaartoe toe komen het gelijkspel koesteren. Voor ons is het zaak uit te kijken voor counters van hun kant.’

Een overwinning op Vitesse zou voor Feyenoord enige lucht betekenen in de strijd om de vierde plaats. ‘Dat zou voor ons wel prettig zijn, want AZ komt steeds dichterbij’, besloot Been. De Rotterdammers zagen de voorbije weken door zelf punten te verspelen een alsmaar winnend AZ de voorsprong op de ranglijst steeds verder verkleinen. Een zege tegen de Arnhemmers zou het gat weer vergroten tot vier punten.

DE TEGENSTANDER

Vitesse is na de overwinning van afgelopen zaterdag op Willem II nog allerminst zeker van een langer verblijf in de eredivisie. De Arnhemmers bewezen zichzelf een goede dienst door de naaste concurrent uit Tilburg te verslaan, maar staan nog altijd slechts drie punten boven plek zestien, welke aan het einde van de competitie het spelen van play-offs om promotie/degradatie betekent.

Wedstrijden op vrijdagavond tegen FC Eindhoven in hun grote en multifunctionele stadion, ze zullen er niet aan moeten denken in Gelderland. Om dit schrikbeeld te voorkomen, zullen de spelers van Bos er de laatste weken hard aan moeten trekken, want de concurrentie onderin de eredivisie is groot.

Dat Vitesse in degradatiegevaar is gekomen, heeft het vooral aan een slechte reeks resultaten na de winterstop te danken. Sinds de onderbreking van de competitie wisten de Arnhemmers alleen nog van Heracles Almelo en zaterdag dus van Willem II te winnen. Uit de laatste negen wedstrijden werden slechts zes punten gepakt.

Wie de selectie van Bos bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat het helemaal niet zo ver had hoeven komen met Vitesse. De oefenmeester beschikt over een mix van gewaardeerde eredivisiespelers en enkele jonge talenten, waarvan Wiljan Pluim dit seizoen de meeste aandacht trekt. De middenvelder stond de afgelopen maanden nadrukkelijk in de belangstelling van de nodige eredivisieclubs, maar koos onlangs voor een langer verblijf in Arnhem.

Vitesse zal een eindsprint in moeten zetten om de promotie/degradatie-play-offs te ontlopen. Aanstaande woensdag in De Kuip wacht met Feyenoord de tweede helft van de eerste horde, een duel dat voor een aantal Vitesse-spelers een bijzonder karakter heeft. Ronald Graafland, Civard Sprockel, Serginho Greene en Nick Hofs keren dan voor even terug bij de Rotterdamse club die ze in het verleden allen dienden.

Feyenoord – Vitesse
Restant van op zaterdag 20 maart bij 1-1 tussenstand in rust gestaakte wedstrijd
Woensdag 31 maart om 20.00 uur in De Kuip

Scheidsrechter: Gumienny

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; El Ahmadi, Bruins, Fer; Wijnaldum, Makaay en Biseswar.

Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Van Diermen, Sprockel, J. Drost; Claudemir, Greene, Hofs, Büttner; Nilsson en Pluim.

Feyenoord.nl

Hoofdsponsor: