21 maart 2010 In de media

Bos en Been hebben begrip voor afgelasting

Trainer Mario Been van Feyenoord kon zich zaterdagavond vinden in het staken van de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Ook zijn collega Theo Bos kon de beslissing van de Belgische arbiter Serge Gumienny begrijpen.

"Ik had begrip voor zijn beslissing", liet Been weten. "De bal rolde amper nog over het drijfnatte veld. Normaal voetbal was niet meer mogelijk. Met verder spelen was niemand gebaat. Het zou ook te gevaarlijk voor de spelers zijn geworden met al die glijpartijen."

Vitesse-trainer Bos was het eens met Been. "Het had weinig zin meer om nog aan de tweede helft te beginnen. Dan hadden we alles door de lucht moeten spelen om de bal nog enigszins in het spel te houden. Daar krijg je alleen maar een stijve nek van."

Ook Been zag er geen heil in om de bal na de rust alleen nog maar hoog te spelen. "Ja, zo lust ik er nog wel eentje. We hadden in de tweede helft ook allemaal op het veld een paraplu kunnen opsteken."

De eerste helft werd nog uitgespeeld in De Kuip. Gumienny besloot na een dubbele keuring in de rust het bij de eerste helft, die in 1-1 eindigde, te laten.

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: