18 januari 2019 In de media

Beerens op ’10’, Ødegaard op de flanken bij Vitesse

Vitesse hervat de competitie met Roy Beerens als schaduwspits. Coach Leonid Sloetski schuift de Brabander naar voren nu Matus Bero niet inzetbaar is voor de eerste wedstrijd van 2019, tegen Excelsior. Martin Ødegaard houdt een vrije rol op de rechterflank.
Bero kampt met een schouderblessure. Vitesse hoopt dat de Slowaak fit is voor de kwartfinale van de KNVB-beker, aanstaande dinsdag tegen AZ. ,,Maar dat is nog onzeker", stelt Sloetski. ,,Bero traint nu nog apart van de groep. Hij heeft nog echt wel last van zijn schouder."

Beerens is de logische vervanger van Bero. Sloetski heeft begin januari op het trainingskamp in Portugal al met de Brabander als schaduwspits geëxperimenteerd. ,,De invulling is anders", zegt Sloetski. ,,Met Bryan Linssen en Martin Ødegaard kunnen er positiewisselingen zijn. Dat zorgt ook voor variatie."

Posteert Sloetski Beerens achter de spitsen, in het hart van de defensie ruimt de Rus een plek in voor Maikel van der Werff. De Noord-Hollander miste de laatste acht competitieduels. In de wedstrijd tegen Fortuna Sittard liep hij een knieblessure op. Hij staat nu naast Jake Clarke-Salter centraal achterin.

Vitesse heeft een magere bezetting van de bank. Door blessures mist de Arnhemse club liefst vijf man. Naast Bero zijn ook Tim Matavz (kuitbeenbreuk), Arnold Kruiswijk (rug), Charly Musonda (knie) en Hilary Gong (knie) geblesseerd. Daarbij zijn er in de winter nog geen vervangers aangetrokken voor Khalid Karami (verhuurd aan NAC) en Thomas Bruns (verhuurd aan FC Groningen).

,,We zetten in op tenminste één versterking", stelt Sloetski. ,,We moeten er zeker een aanvaller bij krijgen. Daarvoor kijken we momenteel vooral naar de huurmarkt. Chelsea (partnerclub, Red.) is daarbij geen optie. Daar hebben ze geen spelers beschikbaar."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: