25 september 2018 In de media

Beerens vindt ineenstorting Vitesse alarmerend

Vitesse worstelt zich de herfst in. De gedaanteverwisseling tegen ADO Den Haag roept vragen op over de mentale ruggengraat in Arnhem. Routinier Roy Beerens baalt.
Hij zat vol ongeloof. Vol emotie ook. Voor Roy Beerens was de 1-1 van zaterdag tegen ADO Den Haag een mokerslag. Zo diep was het verval van de Arnhemse formatie, dat de Airborne-wedstrijd eindigde in boegeroep en fluitconcerten. ,,Het was terecht ook”, stamelde de routinier.

"Pislink"
De Brabander, in de winter door Vitesse weggeplukt bij Reading, toonde zich weer de assistkoning. Tim Matavz kopte een heerlijke voorzet van hem in. Dat was alleen ook het enige Arnhemse hoogtepunt in GelreDome. Vitesse had ADO moeten slachten, maar faalde. De Haagse club kwam voor rust tot één doelpoging. In de tweede helft waren dat er ineens tien. ,,Ik ben pislink”, stelde Beerens. ,,Die tweede helft lijkt nergens op. Amateuristisch.”

Beerens vond het verval alarmerend. ,,De eerste helft is Vitesse, zoals Vitesse moet zijn”, legde hij uit. ,,We zetten zoveel druk. ADO was radeloos. Maar na rust zet ADO een beetje meer druk vooruit en hanteren we van achteruit meteen de lange bal. Dan is het zaak gewoon die middenvelders in te blijven spelen. Dan hadden we ADO stuk gespeeld en waren ze vanzelf weer teruggezakt.”

Lange bal nergens goed voor
Beerens zag na rust de vuurpijlen voorbij vliegen. ,,Die lange bal heeft natuurlijk geen nut”, vertelde hij. ,,Ik ben 1.70 meter. En Tim kan dan wel goed koppen, maar hij staat ook tussen twee man in. Is dat dus al lastig genoeg, op wie kop je dan vervolgens even door? Nee, dat was gewoon slecht.”

Beerens was terneergeslagen. ,,Maar we moeten nu ook niet verdrinken in dramatiek”, zei hij. ,,Deze groep heeft echt wel kwaliteit. Dat hebben we laten zien tegen FC Groningen en Heerenveen. En nu was de eerste helft daarvan ook een voorbeeld. Maar we zijn dus zeker niet constant. Waarom die tweede helft dan nergens op lijkt, is een mysterie.”

,,Dit is een wijze en pijnlijke les. Dan is het zaak nu de boel weer op te pakken. We trainen kneiterhard. We weten ook hoe we willen spelen. Dan moeten we dat ook met lef uitdragen. Nu hebben we twee gezichten getoond. Nou, die van de tweede helft staat me helemaal niet aan.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: