18 juni 2024 In de media

Begroting ingediend, overname op losse schroeven

Vitesse heeft – conform de deadline – op maandagavond 17 juni de Licentiecommissie van de KNVB op de hoogte gebracht van haar begroting voor komend seizoen. Daarentegen is er een flinke kink in de kabel ontstaan omtrent de overname en is daarmee de begroting niet dekkend aangeleverd.

Een korte terugblik; tot woensdag 12 juni jongstleden konden geïnteresseerde partijen, voor de aandelen van Vitesse, een officieel bod indienen bij de club. Vier partijen hebben hun interesse daadwerkelijk kenbaar gemaakt. De afgelopen dagen heeft Vitesse met partijen gesproken over het desbetreffende bod en de mate waarin de geïnteresseerden konden voldoen aan de gestelde eisen.

Tot gisteravond leek er op hoofdlijnen een akkoord te zijn. Door diverse omstandigheden, waaronder de stroeve onderhandelingen met Coley Parry en onzekerheden omtrent de licentie, is de initieel beoogde eigenaar in het overnameproces afgehaakt. Vitesse heeft de Licentiecommissie inmiddels op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen.
Algemeen directeur Edwin Reijntjes vertelt over het proces: “Zoals wel vaker bij Vitesse, hebben we ook nu weer te maken met een paar zware hobbels. Tot gisteren leek nagenoeg alles in kannen en kruiken en dan toch klapt het. Met name omdat de desbetreffende partij niet tot een deal komt met Coley Parry. Het is zo frustrerend dat we ook op dit moment weer zo enorm afhankelijk zijn van externe factoren.”

“Kortom, we moeten op zoek naar alternatieve mogelijkheden en daar zijn wij al volle bak mee bezig. Alle opties liggen op tafel; we zijn in gesprek met een geïnteresseerde Nederlandse partij en daarnaast kijken wij of we zelfstandig gelden op kunnen halen, in ruil voor zekerheden (een onderpand, bijvoorbeeld). Alle hulp is hierbij welkom, met name via de STAK (Sterkhouders Vitesse)”, aldus Reijntjes.

Een slotwoord richting de achterban: “Geef de moed niet op! Deze prachtige club laten we niet zomaar verloren gaan. Ook niet als we onverhoopt geen overname tot stand brengen of te maken krijgen met problemen rondom onze licentie. Zelfs dan blijven we strijdbaar en grijpen we iedere kans aan!”

Zodra er meer nieuws te melden valt zal Vitesse dit delen via de officiële kanalen.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: