10 februari 2022 In de media

Bekeravontuur eindigt in mineur

Het bekeravontuur voor Vitesse zit erop. In de kwartfinales strandde de ploeg van Thomas Letsch woensdagavond. Ajax was met 5-0 te sterk.

Zondag 18 april 2021, de dag waarop Ajax en Vitesse elkaar voor het laatst troffen in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Dat was destijds finale, die door Ajax werd gewonnen (2-1). Woensdagavond stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Ditmaal in de kwartfinales van het toernooi, maar met hetzelfde doel als in april: winnen. Nikolai Baden Frederiksen deed een goede eerst poging daartoe. Een vrije trap van afstand vloog richting het doel van de Amsterdammers, maar Remko Pasveer bracht redding.

Maar net als tijdens die finale in april, was het Ajax dat op voorsprong kwam. De eerste poging van de ploeg uit Amsterdam ging er direct in. Vanuit de omschakeling bleef Antony koelbloedig en kon hij afronden: 1-0. Vlak daarna moest Jeroen Houwen ingrijpen om de 2-0 van Devyne Rensch te voorkomen. Die tweede treffer kwam er uiteindelijk wel. Sébastian Haller verdubbelde na een half uur de marge. Frederiksen probeerde Pasveer direct na het fluitsignaal nog wel te verrassen met een rechtstreeks schot vanaf de middenlijn, maar de oud-Vitessenaar wist de bal net op tijd over het doel te tikken.

In de tweede helft kon Ajax de voorsprong verder uitbreiden. Haller was verantwoordelijk voor de 3-0 en Dusan Tadić voor de 4-0. Antony deed de Arnhemmers nog eens extra pijn door het de 5-0 te noteren. Daarmee komt het bekeravontuur van de Arnhemmers ten einde.

Zaterdag wacht de volgende wedstrijd voor Vitesse. In de Eredivisie treffen de Arnhemmers dan PSV. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in GelreDome.

Ajax vs Vitesse 5-0 (2-0)

17’ Antony 1-0; 30’ Haller 2-0; 46’ Haller 3-0; 51’ Tadić 4-0; 62’ Antony 5-0

Geel: 52’ Wittek

Opstelling Ajax
Pasveer (K), Timber, Alvarez (65’ Schuurs), Klaassen (78’ Kudus), Tadić (C), Antony, Rensch, Blind, Martinez (57’ Tagliafico), Haller (78’ Danilo), Berghuis (65’ Taylor)

Reserves Ajax
Gorter (K), Setford (K), Schuurs, Danilo, Kudus, Taylor, Jensen, Daramy, Tagliafico, Regeer

Opstelling Vitesse
Houwen (K), Dasa (81’ Domgjoni), Doekhi (C), Tronstad, Grbić (74’ De Regt), Bazoer (81’ Oroz), Frederiksen (64’ Yapi), Hájek, Bero, Buitink (64’ Manhoef), Wittek (74’ Dueñas)

Reserves Vitesse
Schubert (K), Reiziger (K), Oroz, Gboho, Domgjoni, Yapi, Vroegh, Huisman, Manhoef, Dueñas, De Regt

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: