20 december 2010 In de media

Bekerduel FC Twente-Vitesse uiterst onzeker

De KNVB beslist dinsdag of de bekerwedstrijd FC Twente-Vitesse, dinsdagavond 20.45 uur in Enschede, door gaat.

Vitesse heeft van de voetbalbond te horen gekregen dat er niet eerder dan op de dag van de wedstrijd duidelijkheid komt over het al dan niet doorgaan van de bekerwedstrijd bij FC Twente.

Op de website van FC Twente wordt bezoekers aangeraden tijdig naar het stadion te komen. Er wordt rekening gehouden met extra verkeers- en parkeerhinder. Ook is er extra verkeersdrukte vanwege een kerstparade in de binnenstad.
De selectie van Vitesse trainde maandagochtend op een smal strookje veld op sportcentrum Papendal. Trainer Albert Ferrer sprak maandag van een 'hele belangrijke wedstrijd'. "Het bekertoernooi is de kortste weg naar Europees voetbal, maar wel de moeilijkste. Als de omstandigheden goed zijn, hoop ik dat er wordt gevoetbald", aldus Ferrer.

Als de wedstrijd niet doorgaat, zijn er verschillende optie. Mogelijk kan er later in de week worden gespeeld (donderdag), anders zou 19 januari 2011 de eerste speeldatum zijn. Maar dan speelt FC Twente al de inhaalwedstrijd tegen Heracles. Of dat duel dan weer wordt vooruitgeschoven, is niet bekend.

later meer:

Foto: NOS-verslaggever Frank Wielaard.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: