10 november 2010 In de media

Bekerduel van cruciaal belang

Een kleine week voor de start van Albert Ferrer speelt Vites­se vanavond een van zijn belang­rijkste wedstrijden van dit sei­zoen. In afwachting van de nieu­we hoofdtrainer moet de Arnhem­se ploeg de Europese aspiraties le­vend houden, in het bekertreffen met de amateurs van Rijnsburgse Boys.

Ferrer begint maandag aan zijn missie in Arnhem. Mocht Vitesse sneuvelen in de vierde ronde van de KNVB-beker, dan rest de Spaan­se trainer in zijn debuutjaar alleen de eredivisie. Daarin is Vitesse mo­menteel een degradatiekandidaat, ver verwijderd van de door club­baas Merab Zjordania gewenste play-offs om Europees voetbal.

Voor de perspectieven in deze jaar­gang is het duel met de topklasser dus van cruciaal belang.

Dat beseft interim- trainer Hans van Arum zich ook. Op de vraag, welke wedstrijd de tussenpaus lie­ver wint, vanavond tegen Rijns­burgse Boys of zondag in Venlo te­gen VVV, stelde Van Arum giste­ren duidelijk: „ Als ik moet kiezen, dan kies ik voor de bekerwed­strijd. Ook omdat de kans op win­nen dan groter is dan zondag.”

Rijnsburgse Boys staat ongeslagen bovenaan in de zaterdagtopklasser. En is daarmee geen ploeg die mag worden onderschat door de num­mers zestien van de eredivisie. „We benaderen de wedstrijd heel serieus”, zei Van Arum, die de op­ponent van vanavond zaterdag zag winnen bij Barendrecht (1-3). „We hebben een video laten maken van die wedstrijd. En die hebben we vanochtend geanalyseerd met de spelersgroep.”

In de vorige ronde rekende Vitesse eenvoudig af met een andere top­klasser, Flevo Boys (0-6), maar Van Arum weet dat Rijnsburgse Boys een beter elftal heeft. „ Ze hebben budgettair meer mogelijk­heden, hebben betere spelers en een betere ploeg, dat blijkt ook wel uit de ranglijst. Wij zullen moeten laten zien dat we ook als team kunnen spelen, zoals we dat deden tegen NEC. Niet het gebrei van afgelopen weekend, maar cir­culatievoetbal. Als we ons spel in doelpunten uitdrukken, kunnen we daarmee misschien ook weer wat vertrouwen opdoen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: