11 april 2017 In de media

Bekerfinale ver weg voor Van der Werff

Maikel van der Werff dreigt de wedstrijd van het jaar te missen van Vitesse. De centrumverdediger van de Arnhemse club kampt met terugslag in de revalidatie van zijn knieblessure. De bekerfinale komt daarmee ernstig in het gedrang.
Vitesse speelt op 30 april in De Kuip tegen AZ. Drie keer eerder stond de Arnhemse club in de finale (1912, 1927 en 1990). Nog nooit won de eredivisionist de eindstrijd. De Gelderse profs kunnen in Rotterdam dus geschiedenis schrijven.

Voor Van der Werff (27) dringt voor de finale nu ineens de tijd. De mandekker raakte half februari in het duel met Willem II geblesseerd, nadat spits Obbi Oulare op hem viel. Uit een mri-scan bleek kniebandletsel en voor het herstel stond vijf tot zes weken.

Tegenvaller
De centrumverdediger keerde na die tijd volgens plan ook terug op het trainingsveld, maar hij is door tegenslag weer teruggeworpen. ,,Dat is een bittere tegenvaller”, stelt trainer Henk Fraser van Vitesse. ,,Het is een terugslag, die past bij dit soort blessures. Maar het komt daarmee nog steeds slecht uit.”

Ervaring
Fraser hoopt dat Van der Werff nog snel bij de groep kan aansluiten. Hij is de enige bekerwinnaar in zijn selectie. Van der Werff won in 2014 met PEC Zwolle de cupfinale ten koste van Ajax (5-1). ,,Het wordt allemaal krap’’, verklaart Fraser.

Vitesse speelt voor de bekerfinale in de competitie nog tegen Excelsior (zaterdag, uit) en Feyenoord (zondag 23 april, thuis).

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: