16 mei 2011 In de media

Bekerfinale beloften: Jong Vitesse/ AGOVV pakt de winst

Jong Vitesse/ AGOVV heeft de bekerfinale voor beloften gewonnen. Min of meer in het hol van de leeuw, het duel werd in Rotterdam op Het Kasteel afgewerkt, wisten de Arnhemmers Jong Feyenoord/ Excelsior met 0-1 te verslaan.

Het duel, bezocht door zo’n 4000 Feyenoorders en 200 Vitessenaren, zou in eerste instantie in Waalwijk worden gespeeld, maar burgemeester Kleijngeld verbood het duel eerder. De burgervader zal niet rouwig om dit besluit zijn geweest, de bekerfinale werd namelijk regelmatig ontsierd door diverse gewelddadigheden. Zo probeerden enkele hooligans van Feyenoord bij de meegereisde Arnhemmers te komen en ondernamen diezelfde Rotterdamse ‘fans’ diverse pogingen het ‘vijandige’ stadion in de brand te steken. De Arnhemse supporters moesten uiteindelijk door de massaal opgetrommelde ME in bescherming worden genomen.

Buiten het ongeremde wangedrag werd er ook nog gevoetbald. De eerste helft, waarin scheidsrechter Higler verzuimde de Rotterdammers een penalty te geven, ging verder gelijk op. Twee minuten voor het einde van de eerste helft miste Ted Heijckmann van Jong Vitesse/ AGOVV een enorme kans, hij stuitte op de voet van doelman Costas Lamprou. De eerste helft eindigde derhalve met 0-0.

Vlak na rust wist aanvoerder Rogier Molhoek met een subtiele trap de 0-1 voor Jong Vitesse/ AGOVV te scoren. In de tweede helft waren de jonge Arnhemmers lang de bovenliggende partij, de laatste tien minuten van het duel drong Jong Feyenoord/ Excelsior op zoek naar de 1-1 steeds meer aan maar op enkele Rotterdamse speldenprikken na kwam de overwinning voor de Arnhemmers niet meer in gevaar.

Jong Vitesse/AGOVV met de bekende bekerhouderbadjas (foto AvV)

BELOFTEN PAKKEN VERDIEND DE BEKER!

De Beloften hebben maandagvond op Het Kasteel een verdiende 1-0 overwinning behaald op Jong Feyenoord/Excelsior en daarmee de beker voor beloftenteams behaald. Rogier Molhoek was in de tweede helft de matchwinnaar.

De winst van de ploeg van Gerry Hamstra was verdiend te noemen. Voetballend was het grote delen van de bekerfinale de betere en met name in de organisatie en op mentaliteit was er een dik compliment op zijn plaats voor deze spelers. Dat was zeker niet op zijn plaats voor de supporters van Feyenoord die zich voor rust misdroegen door met vuurwerk te gooien. De ME moest er helaas aan te pas komen.

Na een 0-0 ruststand, waarbij Vitesse/AGOVV in die eerste 45 minuten de betere kansen had (Molhoek, Tighadouini en Heickmann), ging het na rust op het veld danig spoken. Vitesse/AGOVV kwam het beste uit de startblokken en in 50e minuut tikte aanvoerder Rogier Molhoek zeer subtiel de 1-0 achter doelman Lamprou. De ontlading was enorm bij de uitstekend spelende en Vitesse na dit seizoen verlatende Molhoek.

Feyenoord/Excelsior moest uit zijn schulp kruipen en deed dat voornamelijk in de laatste twintig minuten waarin de Beloften flink onder druk kwamen te staan. Mede dankzij de hechte defensie en de goed keepende Sebastiaan van der Sman hield de ploeg knap stand. Na de drie extra minuten was het dan zover: de bekerfinale seizoen 2010|2011 is voor Jong Vitesse/AGOVV! Iedereen – spelers, staf, supporters -ging volledig uit zijn dak en maakte er één groot feest van.

Jong Vitesse/AGOVV – Jong Feyenoord/Excelsior 1-0 (0-0)