22 januari 2020 In de media

Bekerkraker tegen Ajax lonkt voor Vitesse door Heracles-beul Tannane

Vitesse heeft zich ten koste van Heracles Almelo geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Daarin wacht voor de formatie van trainer Edward Sturing een thuiswedstrijd tegen Ajax of Spakenburg, die vanavond in de Johan Cruijff Arena tegenover elkaar staan. Oussama Tannane was bij het weerzien met zijn oude liefde de grote roerganger.
In het slecht gevulde stadion in Almelo was de eerste kans voor Tannane, die tussen 2013 en 2016 voor de Heraclieden uitkwam. De linkspoot knalde de bal in de korte hoek rakelings naast het doel. Vier minuten later was het wél raak. Een indraaiende vrije trap van Tannane werd door niemand aangeraakt en plofte zo achter doelman Michael Brouwer. De vervanger van de net vader geworden Janis Blaswich ging bij het openingsdoelpunt zeker niet vrijuit. Overigens was de goal van Tannane identiek aan de treffer die hij afgelopen weekend in het competitieduel bij Fortuna Sittard maakte (1-3).

Met zijn goal deed Tannane wat hij in 2015 ook al deed, scoren in een bekerduel tussen Heracles en Vitesse. Destijds betrof het een krankzinnig en memorabel duel, waarin Vitesse drie rode kaarten kreeg en met 4-1 verloor na verlenging. Vorig seizoen stonden de ploegen ook weer tegenover elkaar in het bekertoernooi, toen zegevierden de Arnhemmers in Almelo met 0-2.

Na de goal van Tannane, die niet helemaal okselfris uit het eerste kwartier kwam, was het lang wachten op kansen. Na rust probeerde Heracles wel aan te zetten, maar haalde de 0-2 de angel uit het spel van de thuisploeg. En wederom was Tannane daarbij doorslaggevend. Hij kapte zichzelf vrij, rukte met de bal aan de voet op richting het Almelose zestienmetergebied en bediende Tim Matavz met een fraaie steekbal. De fraaie afronding van de Sloveen, een stift, paste prima in de mooie aanval.

Vervolgens probeerde Heracles het nog wel, maar boekte Sturing ook in zijn tweede wedstrijd als coach van Vitesse (zijn vijfde termijn) een succes. Overigens speelde Heracles zonder de woensdag naar Atalanta Bergamo vertrokken Lennart Czyborra. Tannane maakte de slotfase niet meer mee, hij ging licht gehavend maar onder applaus van de Vitesse-fans naar de kant. Zij wisten immers dat de linkspoot ervoor had gezorgd dat medio februari een confrontatie met Ajax lonkt. Al moeten de Amsterdammers dan natuurlijk nog wel Spakenburg verslaan.

VI / foto’s SV

Hoofdsponsor: