4 mei 2017 In de media

Bekerwinnaar Vitesse heeft ook nog competitiebelang

Vitesse mag als kersverse bekerwinnaar dan Europa in gaan, in de competitie staan er voor de Arnhemse club in de laatste twee speelrondes nog behoorlijke belangen op het spel. Dat is naast tv-geld voor het volgende seizoen ook prestige. Een zege bij FC Utrecht is zondag in alles waardevol.
Vitesse kan dit seizoen maximaal vijfde worden in de eredivisie. Dat levert de club via televisiegeld anderhalf miljoen euro extra op in het volgende voetbaljaar.

Reputatie
De reputatie van de Arnhemse club staat ook op het spel. Allereerst heeft Vitesse nu al zes competitieduels op rij niet meer gewonnen van FC Utrecht. De laatste zege dateert van 9 november 2013, een wedstrijd in Arnhem (3-1). Daarna heeft de Gelderse eredivisionist vier keer verloren en twee keer gelijkgespeeld tegen de club uit de Domstad.

Vitesse overlegt buitenshuis intussen matige cijfers. Drie van de laatste vier wedstrijden buiten Arnhem gingen verloren. Dat waren de duels bij PEC Zwolle (3-1), PSV (1-0) en Excelsior (2-0). Alleen bij Heracles won de formatie van trainer Henk Fraser (0-1).

Statement
Tenslotte is er als bekerwinnaar nog een statement te maken. Vijf van de laatste zes bekerwinnaars verloren hun eerstvolgende eredivisieduel na de finale. De enige uitzondering is Feyenoord, dat vorig seizoen bij Willem II wel won (0-1 ).

Met Utrecht treft Vitesse de meest stabiele subtopper in de eredivisie. Na een slechte start is de ploeg van trainer Erik ten Hag omhoog geklommen. De Domstedelingen wonnen vijf van de laatste zes thuiswedstrijden. Utrecht kan zondag ook de 400ste thuisoverwinning in de eredivisie boeken. De club staat op 1.399 doelpunten in thuiswedstrijden.

Bij Vitesse keert Ricky van Wolfswinkel zondag (aanvang 14.30 uur) terug van een schorsing. Kevin Diks en Arnold Kruiswijk staan op scherp.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: