13 april 2012 In de media

Belangrijke winst in Venlo: 1-3

Vitesse heeft donderdag in Venlo een belangrijke zege behaald. De ploeg speelde een sterke eerste helft en kwam met 2-0 voor. Na rust dacht Vitesse de zege simpel binnen te hebben, maar moest alle zeilen bijzetten om de winst veilig te stellen.

Klokslag acht uur werd in Venlo afgetrapt voor het duel tussen de thuisploeg in het geelzwart en Vitesse in het zwartwitte tenue. Onder de elf behoorde ook Nicky Hofs die de plaats innam van Giorgi Chanturia. Verder had John van den Brom zijn elftal niet gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd, thuis tegen AZ.

De Arnhemmers zochten al meteen enkele malen de diepte met Van der Heijden als middenvelder die achter de defensie opdook. Na de speldenprikjes leidde een prachtige aanval na elf minuten de 1-0 in. Büttner zocht Van Ginkel, die knap wegdraaide en de bal meegaf aan de linksback en zijn schot verdween snoeihard tegen de touwen. Vitesse bleef de wedstrijd domineren en kwam binnen het half uur op 2-0. Een goede actie en voorzet van Büttner werd door Wilfried bij de eerste paal ingekopt.

In het eerste half uur hadden Van Ginkel, Hofs en Wilfried nog kansen op meerdere treffers. Na de tweede treffer nam de ploeg gas terug en behield het veelal balbezit op eigen helft. VVV-Venlo bleef tot aan de rust ongevaarlijk, maar de ploeg maakte het zich af en toe onnodig moeilijk. Ook de amusementswaarde deed het controlevoetbal het duel geen goed. VVV-Venlo kreeg in de eerste 45 minuten twee mogelijkheden, beide direct na een Arnhemse treffer. Velthuizen redde op een kopbal van Maguire en Wildschut zag zijn schot via de benen van Van Ginkel naast gaan.

Vitesse kwam laconiek de kleedkamer uit en daar kreeg het na 52 minuten de rekening voor gepresenteerd. Wildschut slalomde langs enkele Arnhemmers en schoot de aansluitingstreffer beheerst binnen: 1-2. Ook na de Venlose treffer waren de duels voor de thuisploeg en de overtredingen van Vitesse. Op het half uur spelen kreeg Van Ginkel op aangeven van Wilfried een enorme kans op 1-3, maar hij stuitte op de doelman. Van den Brom liet meteen Chanturia en Havenaar warmlopen en laatstgenoemde verving in de 65e minuut Annan.

Vitesse maakte het zich na rust onnodig moeilijk. De sterk verkregen voorsprong werd gevolgd door gemakzucht. De ploeg moest zich weer terug in de wedstrijd knokken. Halverwege de tweede helft stond de ploeg duidelijk beter en kreeg het via de gevaarlijke Havenaar mogelijkheden. Tot aan de laatste minuut bleef het uitermate spannend. Nicky Hofs bepaalde in de extra tijd de eindstand op 1-3. Hij tikte een voorzet van Havenaar binnen. Uiteindelijk werd een krappe, maar belangrijke zege behaald. Kritische noot: de eerste helft was van het niveau play-offs. De tweede 45 minuten zeker niet.

Zondag ontvangt Vitesse in GelreDome ADO Den Haag. Schreeuw Vitesse naar de play-offs!

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: