15 januari 2011 In de media

Belek, dag 7: Ted van Leeuwen over Jordi Lopez

Zaterdag 15 januari trainde de selectie in de ochtentraining bij het hotel. ’s Middags staat het tweede oefenduel tegen Karabukspor op het programma. Jordi Lopez en Haruna Babangida zullen daarin hun opwachting maken

Jordi Lopez, vrijdagavond laat aangekomen, liep zaterdagochtend met Haruna Babangida het trainingsveld op. Beide spelers kennen elkaar nog uit hun gezamenlijke tijd in de jeugdopleiding van Barcelona. Assistent-trainer Albert Capellas kent Lopez nog uit die tijd en wees de club op zijn kwaliteiten. Technisch directeur Ted van Leeuwen noemt hem een typische Spaanse nummer 6.

"Daarmee bedoel ik dat het een controlerende middenvelder is die dat alleen kan. Normaliter heb je er twee nodig, maar in het door ons gewenste systeem is Jordi daar de ideale speler voor. Hij heeft zowel verdedigende als opbouwende kwaliteiten. Met de nummer 6 begint het spel en is tevens een extra aanspreekpunt in de opbouw. Wij willen graag van achteruit voetballen. Daarnaast moet hij ook het slot op de deur zijn."

Dat is ook de reden dat Paolo Sousa hem destijds naar Engeland heeft gehaald. Nu is hij daar geen trainer meer en is er weinig gebruik meer gemaakt van de voetballer Lopez. Door zijn opleiding bij Barcelona kent hij het systeem dat Albert Ferrer wil spelen. Noem het, net als Babangida, een buitenkans. Ik ben in ieder geval zeer te spreken over zijn komst", aldus Ted van Leeuwen zaterdagochtend.

Over de eventuele komst van een spits was Van Leeuwen duidelijk: ' Daar zijn we druk mee bezig en blijft een prioriteit."

Vitesse speelt zaterdagmiddag om drie uur lokale tijd tegen Karabukspor. de huidige nummer zes in de Turkse Super League.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: