9 januari 2011 In de media

Belek, dag 1: Beloften nipt onderuit tegen BV Veendam

De Beloften, net als de selectie van Albert Ferrer op trainingskamp in Belek, hebben zondagavond hun eerste oefenduel met 1-0 verloren van BV Veendam. De Drenten beslisten het duel voor rust in hun voordeel.

Een zevental proefspelers kwam zondagavond op het Arcadia sportcomplex in Belek in actie, waarvan vijf uit Georgië en twee uit Rusland: Lasha Managadze, David Khocholava, Ivane Kandelaki, Aslan Dudiev, Nikolay Ivanaikov, Valeri Kazeishvili en Levan Seturidze. Woensdag meldt zich nog een testspeler, de Est Siim Luts. Voor de Arnhemmers is de voornaamste reden om de Beloften ook naar Belek af te laten reizen om deze jongens in actie te zien en te kijken wat zij in huis hebben.

Trainer Gerry Hamstra: "In de eerste helft was het logischerwijs aftasten en nog wat onwennig voor mijn elftal. We waren zaterdagavond pas erg laat in ons hotel en sommige testspelers meldden zich pas zondagochtend bij de groep. Dan mag je niet meteen verwachten dat een eerste wedstrijd soepel verloopt. BV Veendam speelde daarom ook beter en gemakkelijker, maar na rust vond ik het al een stuk beter gaan en waren het van onze kant goede 45 minuten. Het is jammer dat je voor rust de tegengoal zelf weggeeft. Na rust kregen ook wij kansen, maar bleef het helaas bij 1-0."

Dinsdag 11 januari spelen de Beloften hun tweede oefenduel in Turkije. Tegenstander is een Brazilaans selectieelftal.

Jong Vitesse/AGOVV - BV Veendam 0-1 (0-1)
'26 0-1 Marnix Kolder

Opstelling Jong Vitesse/AGOVV
Van der Sman, Besselink (Kazeishvili), Berends, Gashi (Oktay), Vakalopoulos, Pinarci, Khocholava, Kandelaki (De Ruiter), Dudiev (Damasco), Ivanaikov (Seturidze), Heijckmann (Managadze)

 

 


Belek, dag 2: terugblik met Gerry Hamstra 
Vitesse TV blikt met Gerry Hamstrav terug op de eerste oefenwedstrijd van de Beloften tegen BV Veendam.

Bekijk de video

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: