11 januari 2011 In de media

Belek, dag 3

Vitesse is begonnen aan de derde dag van het trainingskamp in Belek. Vandaag op het programma:

11.00 uur, training sportcomplex hotel Sueno

17.00 uur, training sportcomplex hotel Sueno

18.00 uur, Jong Vitesse/AGOVV – Amerikaans selectieteam, Arcadia Sportcomplex Belek

 


Belek, dag 3: Aissati geniet van oefenstof

Ismail Aissati geniet zichtbaar van het trainingskamp in Belek. De middenvelder met de fluwelen techniek wil in Belek een belangrijke stap zetten naar een betere tweede helft van de competitie. “De leuke en consequente oefenstof van hoofdtrainer Ferrer speelt daarbij volgens Aissati een belangrijke rol.

“We zijn hier nu drie dagen”, zegt Aissati na weer een pittige training van ruim twee uur. “Maar het bevalt tot dusver prima. De trainingen zijn vrij zwaar, maar dat moet ook. We hebben nog wat goed te maken na de winterstop. We voetballen zeker niet verkeerd, alleen de resultaten zijn er nog niet naar. Het vertoonde spel willen we hier voortzetten en verbeteren om de wedstrijden vaker in winst om te zetten. Onder deze omstandigheden met lekker weer en vriendelijke mensen kunnen en moeten we die stap maken. Daar is deze trainingsweek voor en dat maakt de trainer ons ook duidelijk.”

Tijdens de training wordt de progressie met name zichtbaar bij het positiespel. In de kleine ruimte weten de spelers elkaar, zeker deze dinsdagochtend, uitstekend te vinden en gaat het balletje soepel rond. Aissati beaamt dat. “In vergelijking met de beginperiode zeker. Je ziet bij een speler als Riverola, een echte Barcelona-speler die niet anders gewend is, dat deze oefeningen hem wel liggen. Zijn komst naar Vitesse is goed denk ik. Een speler met de drang naar voren en dat is wat wij als team ook nastreven. De trainer heeft een bepaalde manier van spelen in zijn hoofd en wijkt daar niet van af.”

Aissati vervolgt: “Andere trainers hadden misschien voor een ander systeem gekozen op het moment dat de resultaten tegenvallen. Ferrer denkt daar niet eens aan en weet wat hij wil en wat wij kunnen. Wij willen aanvallend voetbal spelen en daar trainen we elke dag op. Alles is gericht op balbezit en het verkrijgen van automatismen. Dat is goed en je ziet nu ook dat er progressie in zit. Niet alleen ik, maar alle spelers genieten van zijn oefenstof en dat zorgt er voor dat het plezier aanwezig is. Hier in Turkije moet de basis gelegd worden voor een sterke tweede helft van de competitie.” 


Belek, dag 3: meet&greet

Maandagavond werd een bijeenkomst georganiseerd waarbij de technische staf, selectiespelers en sponsoren van de Business Club Vitesse-GelreDome waren uitgenodigd. Vitesse TV maakte de volgende reportage.

 

Video


Belek, dag 3: sfeerverslag Vitesse TV

Verslag vanuit Belek van dag 3 gedurende het trainingskamp van Vitesse. Vandaag met de ochtendtraining, interview Marti Riverola en Rogier Molhoek na zijn wedstrijd met de Beloften. Alle verslagen vanuit Belek zijn exclusief te zien voor leden van MijnVitesse

Video

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: