11 januari 2011 In de media

Belek, dag 3: Beloften zegevieren met 3-0

Jong Vitesse/AGOVV heeft dinsdagavond in Belek met 3-0 gewonnen van een Amerikaans selectieteam, bestaande uit onder meer voormalige spelers uit de Amerikaanse profcompetitie MSL.

Ook in het tweede oefenduel, de eerste werd nipt met 1-0 verloren van BV Veendam, deden enkele testspelers van zich spreken. Twee daarvan waren trefzeker, Khochlolava en Kazeishvili. Hayri Pinarci was de derde doelpuntenmaker in een van Arnhemse zijde attractieve wedstrijd.

Eveneens positief waren de negentig minuten die Rogier Molhoek en Sinan Kaloglu meespeelden. "In de slotfase kreeg ik wel te maken met zware benen, maar ik ben blij dat ik weer speelminuten heb kunnen maken", aldus Molhoek na afloop. Meer van en over Molhoek later in het sfeerverslag van Vitesse TV.

Voor rust werd duidelijk dat de Amerikanen van een minder kaliber waren dan BV Veendam, twee dagen eerder. Jong Vitesse/AGOVV had het initiatief en kreeg voor rust via Roy de Ruiter al twee goede kansen. Na rust werd er bij tijd en wijle uitstekend gecombineerd en werd het in gifgroen spelende selectieteam op een ruime nederlaag getracteerd. Eerst was het verdediger Khochlolava die vroeg in de tweede helft uit een scrimmage de 1-0 binnenwerkte.

Halverwege de tweede helft werd een prachtige aanval over rechts afgerond door Kazeishvili. Het slotakkoord was voor Hayri Pinacri die zijn als voorzet bedoelde bal in de kruising zag belanden. Gerry Hamstra na afloop: "Ondanks dat het een zeer gemeleerd gezelschap is wordt er prima gewerkt voor elkaar. Ook buiten het veld wordt er regelmatig met elkaar gedold en is de sfeer uitstekend onderling. We hebben vanavond een goede wedstrijd gespeeld en je ziet dat enkele testspelers over kwaliteiten beschikken."

Jong Vitesse/AGOVV – Selectieteam USA 3-0 (0-0)
’53 Khochlolava 1-0; ’66 Kazeishvili 2-0, ’79 Pinarci 3-0

Geel: Beijer (‘ 47)