13 januari 2011 In de media

Belek, dag 5

De dag na het oefenduel tegen Kayserispor werd door de technische staf ingevuld met een ochtendtraining en een alternatief middag- en avondprogramma.
Tijdens de ochtendsessie die om 11.00 uur op het programma stond werden veel loopoefeningen gedaan en afgesloten met een positiespel. Dalibor Stevanovic (achillespees) en Slobodan Rajkovic (lichte klachten na de wedstrijd) ontbraken op het trainingsveld. Marti Riverola en Gio Chanturia zochten eerder het hotel weer op om zich daar te laten behandelen.

Na de lunch vertrok de voltallige selectie richting Belek voor een sportief middagje paintballen. Daarna vertrekt de bus naar Antalya waar gegeten wordt. Vrijdag staan er weer twee trainingen op het programma.


Belek, dag 5: Nederland v Georgië 9-9

 

Van Roosmalen bijna foutloos

Op initiatief van Merab Jordania, speelden enkele sponsors en medewerkers van Vitesse donderdagmiddag in een zes-tegen-zes partijtje vriendschappelijk tegen de Vitesse-eigenaar en zijn familie/vrienden. Het werd een heftige strijd op veld B van het Sueno hotel.

De Georgische entourage van Jordania bestond uit Revas Arveladze (broer van en meervoudig international), Vato Arveladze (zoon van Shota Arveladze), Levan Jordania, gelegenheidskeeper Bert Geurts en Vitesse-commissaris Marcell Ham. Laatstgenoemde zou eigenlijk met Nederland mee doen, maar omdat een deel van de Georgiërs verlaat was, was hij zo sympathiek om aan Georgische zijde mee te strijden.

Het ‘Nederlandse’ team, dat aantrad in het oranje Vitesse-uitshirt, bestond uit: Paul Hendriks, John van Huet, Willem Meijer, Henk Brammen (allen sponsors/supporters) en Paul Meima, Sjoerd Osterloh en Mark Bakker (allen Vitesse). Paul van der Kraan verzorgde de coaching, iets wat hij erg serieus nam.

Vitesse-watcher/schrijver en supporter Marcel van Roosmalen werd gebombardeerd tot scheidsrechter, toen hij nietsvermoedend bij het veld aan kwam lopen. Te overrompeld om ‘nee’ te zeggen, floot hij vervolgens een bijna foutloze wedstrijd. Na afloop nam hij gretig de complimenten van de Georgiërs in ontvangst, die hem de bijnaam de ‘langharige Colina’ gaven. Van Roosmalen zelf zei ‘zich nu helemaal embedded te voelen in de Vitesse-familie’.

In de eerste helft van het twee keer 20 minuten durende potje, was Georgië onder aanvoering van de bloedfanatieke Merab Jordania veruit de sterkste. Voordat de Nederlanders er goed en wel erg in hadden, kon keeper John van Huet al vissen. In de eerste aanval vanaf de aftrap was het Revas Arveladze, net als Jordania voormalig prof, die de 0-1 aantekende op aangeven van Jordania sr. Bij de 0-2, nog geen 30 seconden later, was het Merab Jordania die de afronding verzorgde op aangeven van zoon Levan. Junior Jordania nam vervolgens de 0-3 voor zijn rekening en de andere benjamin op het veld, Vato Arveladze, liet zien dat ook hij over scorend vermogen beschikt: 0-4 en 0-5. De 0-6 ruststand werd bepaald door Levan Jordania, die bij Vitesse in de C1 speelt.

Na rust kwamen de Nederlanders ijzersterk terug. Eerst mocht Jordania sr. nog de 0-7 aantekenen (buitenkant links), maar daarna nam Oranje het heft in handen. Doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Osterloh, Meima (4x), Bakker, Meima en Osterloh. Bij een 7-8 stand deed het fanatieke Georgië na ruim tien minuten weer van zich spreken toen de behendige Vato Arveladze de bal achter Willem Meijer – die John van Huet in de tweede helft dankbaar verving als goallie – krulde.

Desondanks leek Nederland aan het langste eind te trekken toen Osterloh, met nog twee minuten te spelen, de 9-8 scoorde. De Georgiërs – inmiddels voorzien van vers bloed in de goal, naam onbekend – gooiden hun laatste krachten in de strijd om tenminste gelijk te maken voordat scheidsrechter Van Roosmalen op zijn geleende fluit zou blazen voor het einde van de wedstrijd.

In de enerverende slotseconden, stak oud-voetballer Rivas Arveladze, luid aangemoedigd door alle aanwezige Georgiers, met de bal aan de voet het veld over in de richting van Hollands doel. Zijn directe bewaker Henk Brammen zat hem op de hielen. Echter, hij liet zich met een ferme schouderduw, die verdacht veel leek op een overtreding, aan de kant zetten. Omdat ook Van Roosmalen deed alsof hij niets zag, had Arveladze sr. vrij doorgang en maakte hij in de allerlaatste seconde gelijk: 9-9.

Een resultaat waarmee Nederland kon leven. Voor Jordania en co daarentegen voelde de ‘draw’ na de ruime 0-7 voorsprong als een nederlaag. Zij eisten een revanche. De Nederlanders lieten zich hiertoe niet verleiden. ‘Je moet stoppen op je hoogtepunt’, aldus coach Paul van der Kraan.

Foto’s volgen later, evenals bijdrage Vitesse TV


Belek, dag 5: sfeerverslag Vitesse TV
Verslag van dag 5 van Vitesse in Belek, Vandaag een terugblik op de wedstrijd tegen Kayserispor, de ochtendtraining op donderdag 13 januari en interviews met Jeroen Drost en Frank van der Struijk. Alle verslagen vanuit Belek zijn exclusief te zien voor leden van MijnVitesse.

Video

 

 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: