16 januari 2011 In de media

Belek, dag 8: exclusief interview Merab Jordania

Vitesse TV sprak tijdens het trainingskamp in Belek met eigenaar Merab Jordania. Een gesprek onder meer over de huidige stand van zaken, de nieuwe trainingsaccommodatie en de toekomst van de jeugdopleiding.

Video


'Ik hoop dat we ons kunnen spiegelen aan Barcelona'

"We hebben al veel dingen gedaan", vertelt Jordania via de officiële kanalen van Vitesse. "Maar het is moeilijk uit te leggen aan onze supporters. Want ze willen zo snel mogelijk resultaten zien. Ik kan ze verzekeren dat die resultaten snel zullen komen. Binnen de club zijn we veel aan het veranderen. Iedereen is het er mee eens dat we een nieuwe trainingsaccomodatie nodig hebben. Op korte termijn zal duidelijk worden wat we allemaal aan het doen zijn. En ik denk dat de resultaten in de tweede seizoenshelft beter zullen zijn."

"Een nieuwe trainingsaccomodatie is het belangrijkste", vindt Jordania. "Als je het hebt over resultaten bereiken, moet je dit soort dingen goed voor elkaar hebben. Op het hoogste niveau. Het is erg belangrijk en daarom hebben we vanaf het begin gezegd dat dit zou veranderen. En iedereen zal over een jaar zien dat we de beste accomodatie hebben. En misschien zelfs niet alleen de beste van Nederland. "

"Iedereen zal het met me eens zijn dat het tijd kost om een grote club te worden", vervolgt de Georgiër over zijn plannen met de Gelderlanders. "Want als je kijkt naar de leeftijd van onze spelers, zijn ze ongeveer achttien à negentien jaar oud. Ik denk dat we over twee, drie jaar goed genoeg zijn om mee te strijden voor het kampioenschap. En dat zijn niet alleen woorden, iedereen zal zien dat we goed genoeg zijn."

Vitesse heeft samenwerkingsverbanden in Rusland en Brazilië. "Het is erg belangrijk om dit soort goede contacten te hebben", benadrukt Jordania. "Iedereen weet dat we goede contacten hebben met Chelsea. We gebruiken deze contacten. In het moderne voetbal moet je deze contacten gebruiken om nieuwe spelers in andere landen te vinden. Ik denk dat we dat goed doen. We hebben spelers van Chelsea, we testen jonge spelers uit Rusland, Georgië en andere landen. Dit is het werkproces en ik hoop dat we er in de toekomst de vruchten van plukken."

"In mijn visie kun je het beste een speler huren met een optie tot koop", stelt Jordania. "Dat is dus het beste wat we kunnen doen. We proberen eerst een speler te huren voor een half jaar. En daarna weet je of je de speler wil houden of moet laten gaan. Het belangrijkste in mijn visie om een grote club te worden is dat spelers niet uit een ander land komen maar uit de eigen jeugd. Het liefst Nederlandse spelers. Dit zal het grootste succes van ons worden. Als eerste denken we aan onze jeugdopleiding. We hebben het gehad over de trainingsaccomodatie. Ik hoop dat we ons in de toekomst kunnen spiegelen aan Barcelona. Ik wil graag dat tachtig procent van ons elftal uit eigen jeugdspelers bestaat."

Vitesse.nl / Voetbalzone

Hoofdsponsor: