10 januari 2011 In de media

Belek dag 2

Onder een stralende zon werkte de selectie maandagochtend een pittige trainingssessie af. Ruim twee uur werd benut met voornamelijk oefeningen gebaseerd op conditie en kracht.

De spelers maakten gebruik van gewichten als start van een serie sessies waarbij met name het condtionele aspect centraal stond. ‘Dit is lekker’, zei Davy Pröpper na ruim een uur. Zijn gezichtsuitdrukking verraadde zowel plezier als toch ook afzien. Marco van Ginkel, die naast de middenvelder stond, counterde plagerig: ‘Ben je moe Davy? Ik houd het nog wel even vol hoor.’

De doelmannen Room en Delac waren het eindstation van elke oefening. Na de sprint- en springoefeningen werd afgesloten met een afwerkvorm. Er werd maandagochtend bij hotel Sueno goed getraind en de nieuwelingen Yasuda en Riverola lijken zich vrij gemakkelijk aan te passen aan hun ploeggenoten. De trainingssessie werd afgesloten met een partijspel. Yasuda en Riverola hadden beide een rood hesje aan en stonden respectievelijk rechtsback en centraal op het middenveld.


Belek, dag 2: Marti Riverola

Door de komst van Albert Ferrer verliepen de contacten met FC Barcelona ineens een stuk eenvoudiger. Het eerste gevolg daarvan is de komst van middenvelder Marti Riverola, afkomstig van Barcelona B en door de Spanjaarden gezien als een zeer talentvolle speler.

Ook Albert Capellas kent Riverola natuurlijk uit zijn tijd bij de Spaanse grootmacht. "Dat maakt de communicatie in het begin natuurlijk een stuk eenvoudiger", zegt Riverola. De voertaal hier is Engels en dat gaat me wel redelijk af. Dat staat op de eerste plaats, daarna komen de eerste Nederlandse woorden vanzelf wel een keer. Mijn medespelers helpen mij en dat is prettig. Zo spreekt Stevanovic Spaans en vertaalt veel voor mij naar het Engels."

In zijn eerste dagen maakt de jonge Spanjaard een relaxte indruk en heeft veelvuldig een glimlach op zijn gezicht. "Ik heb het prima naar mijn zin bij Vitesse", verklaar Riverola. "Toen ik hoorde van de mogelijkheid om hier te kunnen spelen, onder leiding van Albert Ferrer, heb ik niet lang hoeven nadenken. Het duurde nog wel even voordat de club definitief ja zei, maar ik ben blij hier wedstrijden te mogen spelen."

Tijdens de trainingen wordt snel duidelijk wat voor een type speler hij is. Zelf zegt hij hier over: "Ik houd van het spel van Barcelona en ben daar in opgegroeid. Dat betekent een hoog baltempo en het spel snel verplaatsen. En natuurlijk scoren! Mijn drang naar voren is groot en dat wil ik hier laten zien", aldus de 19-jarige middenvelder die op jonge leeftijd spelers als Xavi en Iniesta als zijn voorbeelden zag. "Het is moeilijk om dat niveau te halen. Dat is ongekend, maar ik ga mijn uiterste best doen. Ik ben nog jong."


Belek, dag 2: spelers v sponsors

Na de avondtraining was een speciale ruimte in het hotel gereserveerd waar de staf, spelers en aanwezige sponsors onder het genot van een drankje de eerste ervaringen van het trainingsweek konden bespreken en delen.

Nadat algemeen directeur Paul van der Kraan iedereen welkom heette gaf hij de hoofdtrainer Albert Ferrer het woord. De Catalaan was content met de aanwezigheid van de sponsors van de Business Club Vitesse-GelreDome.

"Ik vind het leuk dat een grote groep sponsors mee is gekomen naar Turkije. Ik nodig jullie, voort zover jullie dit nog niet hebben gedaan, graag uit om één van de trainingen te bekijken. Het zijn vaak alleen de wedstrijden die jullie zien, maar nu is er de mogelijkheid om ook de trainingen van dichtbij te bekijken en te aanschouwen wat en hoe wij het doordeweeks doen."

Ferrer vervolgt: "Aarzel ook niet om mij of één van mijn collega’s deze week aan te spreken als jullie wat willen vragen of een opmerking hebben. We hebben deze avond besproken om in ieder geval gezamenlijk wat te doen. Gedurende de trainingsweek is er niet veel tijd en staat volledig in het teken van de trainingen en het toewerken naar de tweede helft van de competitie. Die is belangrijk voor Vitesse.”

Sfeerverslag

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: